Dini bilgiler Hayy nedir? Hayy ne demek TDK? El Hayy Esması Türkçesi ve faziletleri...

Hayy nedir? Hayy ne demek TDK? El Hayy Esması Türkçesi ve faziletleri...

Paylaş
Hayy nedir? Hayy ne demek TDK? El Hayy Esması Türkçesi ve faziletleri...

Allah'ın 99 tane ismi bulunur. Allah’ın en çok duyduğumuz isimleri arasında Ell Hayy yer alır. Ell Hayy Esmasının açıklanması pek çok kimse tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Bu nedenle Hayy kelimesinin anlamı da sıklıkla araştırılıyor. Peki Hayy nedir? Hayy ne demek TDK? El Hayy Esması Türkçesi ve faziletleri hakkında merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

El-Hayy ezeli ve ebedi diri olan anlamına gelir. Mükemmel anlamı ile de Ell-Hayy hayat sahibi olandır.

Haberin Devamı

HAYY NEDİR?

Allah'ın güzel isimlerinden olan El-Hayy ismi Onun ezeli ve ebedi hayata sahip olduğunu anlatır. El-Hayy sıfatı yalnızca Allah'a ait bulunan sıfatlardandır.

Hayy kelimesi ise Arapça bir kelime olmakla birlikte anlamı merak edilir. Hayy kelime anlamı olarak diri, canlı olan, insan sanında olmayan şeklinde açıklanır.

 HAYY NE DEMEK TDK?

TDK sözlüklerine bakıldığında Arapça kökenli olan Hayy kelimesinin anlamı yer alır. Bu kelime El-Hayy olarak Allah'ın en güzel isimlerinden birisi olarak geçer. Hayy kelimesinin anlamı ise diri, canlı olan anlamını taşır.

EL-HAYY ESMASI TÜRKÇESİ NEDİR?

El - Hayy esmasının geçtiği pek çok ayet bulunur. Enam Suresi ve Enfal Suresi bunlardan bazılarıdır. El-Hayy Esmasının Türkçesi ise Müslümanlar tarafından çok fazla araştırılır ve merak edilir.. El-Hayy esmasının Türkçesinin bilinmesi Müslümanlar tarafından önem arz eder.

Haberin Devamı

Anlamı şu şekilde açıklanır;

Allah her zaman diri olandır, O her şeye can ve hayat verendir. O, sonsuz ve sınırsız hayatın sahibidir. Allah her şeyi bilen ve her şeye gücü yetendir. Allah gerçek hayat sahibidir.

 EL-HAYY ESMASI FAZİLETLERİ NELERDİR?

El-Hayy faziletleri Müslümanlar tarafından önem arz etmekte olup mutlaka bilinmesi gerekirr. El-Hayy zikrinin sayısı 184 olmakta ve El-Hayy zikrinin günü pazar günüdür. El-Hayy zikrinin saati ise güneş saatidir. El-Hayy faziletleri şunlardır:

  • El-Hayy esmasının zikrine devam eden kişinin ömrü uzun ve sıhhatli olmaktadır.
  • Hasta bir kişiye El-Hayy esması 18 kez veya 324 kez okunur ise Allah'ın izni ile hasta şifa bulmaktadır.
  • Ya Hayyu Ya Kayyum isimleri birlikte 184 defa zikredildiği zaman kişi muradına Allah'ın izni ile erişmektedir