Sureler İnfitar Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (İnfitar Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

İnfitar Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (İnfitar Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Paylaş
İnfitar Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (İnfitar Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

İnfitar suresi, sıklıkla merak edilen surelerden biridir. İnfitar suresi Naziat suresinden sonra, İnşikak suresinde de önce Mekke'de inmiştir. İnfitar suresini okuyan kişilerin dünyadaki kötülüklerden kurtulacağı ve tüm iyi insanlar ile iyi olayların onları bulacağı rivayet edilir. Bu bakımdan İnfitar suresi nasıl okunur öğrenebilir tefsiri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. İnfitar suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) İnfitar suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamını detayları ile derledik.

İnfitar suresi iniş sırasına göre 82. sırada olan suredir. İnfitar suresi Naziat suresinden sonra, İnşikak suresinde de önce Mekke'de inmiştir. İnfitar suresinde kıyamet koparken evrende meydana gelecek olan değişim ve bazı dehşet verici olaylar, öldükten sonra dirilme, mahşerde hesap verme ve itaatkâr kulların varacakları cennetle isyankâr kulların gideceği cehennem gibi konular geçer. İnfitar suresini okuyan kişilerin dünyadaki kötülüklerden kurtulacağı ve tüm iyi insanlar ile iyi olayların onları bulacağı rivayet edilir. Biz de sizin için İnfitar suresinin Türkçe Arapça okunuşunu, Türkçe mealini, tefsirini ve faziletlerini anlattık.

İNFİTAR SURESİ TÜRKÇE VE ARAPÇA OKUNUŞU, MEALİ VE ANLAMI

Haberin Devamı

İNFİTAR SURESİ OKUNUŞU (TÜRKÇE ARAPÇA)

Bismillahirrahmanirrahim. İzes semaun fetaret. Ve izel kevakibun teseret. Ve izel biharu fucciret. Ve izel kuburu busiret. Alimet nefsun ma kaddamet ve ahharet. Ya ayyuhel insanu ma ğarreke birabbikel keriymi. Elleziy halekake fesevvake fe adeleke. Fiy eyyi suretin ma şae rekkebeke. Kella bel tukezzi bune biddiyni. Ve inne aleykum lehafizıyne. Kiramen katibiyne. Ya lemune ma tef alune. İnnel ebrare lefiy na ıymin. Ve innel fuccare lefiy cahıymin. Yasleneha yev meddiyni. Ve ma hum anha biğaıbiyne. Ve ma adreke ma yevmuddiyni. Summe ma edrake ma yevmuddiyni. Yevme la temliku nefsun linefsin şey en vel emru yevmeizin lillahi.

İNFİTAR SURESİ TÜRKÇE MEALİ

Rahmen ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Gök yarıldığı vakit, yıldızlar saçıldığı vakit, denizler kaynayıp da fışkırtıldığı vakit, kabirlerin içindekiler dışarıya çıkarıldığı vakit, herkes yaptığı ve aynı zamanda yapmadığı şeyleri bilecek. Ey insan! Seni yaratan, şekillendirerek ölçülü yapan, dilediği biçimi veren ve seni oluşturan cömert rabbine karşı seni neler aldattı? Hayır, hayır! Siz hesabı ve ayrıca cezayı yalanlıyorsunuz. Halbuki üzerinizde her zaman bekçiler ve değerli yazıcılar mevcuttur. Onlar yaptığınız her şeyi bilirler. Şüphesiz, iyi olanlar Naim cennetindedirler. Şüphesiz, günahkarlar da cehennemdelerdir. Hesap ve de ceza günü oraya gireceklerdir. Onlar orada kaybolup kurtulacak değillerdir. Hesap ve ceza gününün ne olduğunu sen nereden bilirsin ki? Evet, hesap ve ceza gününün ne olduğu sen nerden bilirsin? O gün kimse kimseye hiçbir şekilde fayda sağlayamayacaktır. O gün buyruklar yalnızca Allah'ındır.

Haberin Devamı

İNFİTAR SURESİ TEFSİRİ, FAZİLETİ VE ANLAMI

İNFİTAR SURESİ TEFSİRİ

Kıyamet günü hakkında anlatılanları pekiştirmek için İnfitar suresi indirilmiştir. O gün vuku bulacak olan bazı olaylardan ve kişilere yapılacak olanlardan bahsedilmiştir. Uzay boşluğunda olan yıldızların düzenli hareketini sağlayan çekim kanunu da kıyamet sonucu yok olacak ve evrenin tamamen düzeni bozulacaktır. Denizler birbirine karışacak ve dünya şiddetli bir şekilde sarılacaktır. Dağlar yok olacak ve denge ile düzen de tamamen bozulacaktır. Tüm bu olaylar sonucu dünya denizler ile kaplanacaktır. Ayetler ile ilgili şiddetli sarsıntı sonucu yerkürede meydana gelecek olaylar ve tüm volkanik patlaklar anlatılmıştır. Derin çatlaklardan lavlar çıkacak ve deniz suları da kaynayacak hatta taşacaktır ve buharlaşacaktır. Kıyamet koptuğunda meydana gelecek olan sayısız felaketlerin örnekleri verilmiştir ve sonrasında da insanların başına geleceklerden söz edilmiştir. İnsanların dünyada yaptıklarının ahirette tartılacağı ve buna göre ya cehenneme ya da cennete gidecekleri söylenmiştir. İnsanlara gönderilen kitaplarda onlara hükümlerin verildiği ve bu hükümlerin de insanlar tarafından uygulanması gerektiği bildirilmiştir.

Haberin Devamı

Kur'an-ı Kerim'de seksen ikinci sure olan ve toplam 19 ayetten oluşan İnfitar suresinin detaylı tefsiri için diyanet.gov.tr adresindeki İnfitar suresi tefsiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

İNFİTAR SURESİ FAZİLETİ

Haberin Devamı

İnfitar suresini okuyan kişilerin dünyadaki kötülüklerden kurtulacağı ve tüm iyi insanlar ile iyi olayların onları bulacağı rivayet edilmektedir. Dünyada iyi işler yapmak ve ibadetlerini gerçekleştirmek için güç kuvvet bulacakları düşünülür. Her gün İnfitar suresini okuyanların Allah'a daha yakın olacakları ve dünya işlerinden vakit bularak ahiret için de çok fazla çalışacakları rivayet edilir.