Sureler Maun Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Maun Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Maun Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Maun Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Paylaş
Maun Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Maun Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Maun Suresi, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Maun suresini 41 kez okuyan kişilerin Hz. Muhammed'i (S.A.V) rüyasında görebileceği rivayet olunmuştur. Zor zamanlarda işlerin kolaylaşması için ya da tüm sıkıntılardan kurtulmak için Maun suresi okunmaktadır. Kötü kişilerin amaçlarından uzaklaşması ve kötülerden de uzak olmak için okunması gerekmektedir. Konuşmadan önce Maun suresini okuyan kişilerin konuştukları ve söyledikleri şeyler değer görür. Bu bakımdan Maun suresinin okunuşu nasıldır öğrenebilir ve tefsiri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Maun suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) Maun suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamını araştırarak detaylarıyla birlikte derledik.

Maun suresi okunuşu, kısa olmasından dolayı Müslümanlar tarafından kolayca ezberlenen bir suredir. Bu nedenle de ezberlemek isteyen kişiler tarafından sıkça nasıl okunduğu merak edilmektedir. Kısa dualar ve surelerden Maun suresi 7 ayetten oluşan bir suredir ve ezilen, yoksul Müslümanlar için indirilmiştir. Maun suresinin okunuşu şu şekildedir:

MAUN SURESİ TÜRKÇE ARAPÇA OKUNUŞU

Haberin Devamı

Bismillahirrahmanirrahim. Eraeytellezi yukeezibu bid din. Fezalikel lezi yedu ul yetim. Ve la yehudda ala ta amin miskin. Feveylun lil musalin. Ellezi nehum an salatihim sahun. Ellezine hum yuraun. Ve yemne unel maun.

MAUN SURESİ TÜRKÇE MEALİ

Dini yalanlayanı gördün mü? İşte o, yetimi itip kakar; Yoksulu doyurmaya teşvik etmez; Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, Onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar gösteriş yapanlardır, Ve hayra da mâni olurlar.

MAUN SURESİ TEFSİRİ, FAZİLETİ VE ANLAMI, EZBERLEME TEKNİĞİ

MAUN SURESİ TEFSİRİ

Gördün mü sorusu ile şaşılacak bir durumdan söz edileceğine ve bundan dolayı da konunun önemine dikkat çekilmeye çalışılmıştır. Ayette yer alan din kelimesi ile Allah'ın hükmü ya da yargısı anlatılmıştır. Bunlardan birini inkar edenler inkar etmiş olacakları için sonuç değişmez. Din kelimesini diğer anlamı ise ceza ve mükafat olmaktadır.

Haberin Devamı

Herkes yaptıklarının cezasını ya da mükafatını göreceklerdir. Bu nedenle ahirete inanmayanlar için durumun önemli olmadığı ve onların cezalanmasının da önemsiz olduğu anlatılmıştır. Her kimse yoksulları ve ezilmişleri ezerse Allah katında en büyük kötülüğe eşit tutulacaktır. Surede dikkat çeken en önemli noktalardan biri Allah'a gönülden ibadet edilmesi gerektiği ve dayanışma ile yardımlaşmanın da önemidir.

Allah'a ibadet etmek çok önemlidir çünkü o insanı yaratmış ve dünyaya göndermiştir. Herkesin iyilik yapması ve sonunda da iyilik görmesi oldukça önemlidir. Allah'a karşı da yapılması gereken ödevleri bilmek ve dünyada ona göre yaşamak gerekir. Toplumsal yaşamak ve bireyselliği arka planda bırakarak durumu olanların durumu olmayanlara yardım etmesi gerekir. Aksine gelişmek ve yardımlaşmak oldukça önemlidir. İslam uğruna gerçek ahlak sahibi olanlar ve dünyada yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek çok önemlidir. İyilik yapanlar ahirette iyilik bulurlar kötülük yapanlar ise kötülük bulurlar. Mükafat da ceza da ahirette belli olur ve cennet ile cehennem kapıları da bu noktada belirlenir.

Maun suresinin tam tefsiri için diyanet.gov.tr adresindek Maun Suresi Tefsiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/sure/107-maun-suresi

Haberin Devamı

MAUN SURESİ ANLAMI VE KONUSU

Maun suresi şu anlama gelir: Dini yalanlayanı gördün mü? İşte o, yetimi itip kakar; Yoksulu doyurmaya teşvik etmez; Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, Onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar gösteriş yapanlardır, Ve hayra da mâni olurlar.

SUrede, biri Allah’ın nimetlerini ve hesap gününü inkâr eden nankör, diğeri amellerini gösteriş için yapan riyakâr olmak üzere iki tip insan tasvir edilmektedir. Maun Suresini okuyan kişi sıkıntıdan kurtulur. Çocuk için okunması her türlü kötülük, afet ve tehlikelerden korur. Maun suresini düzenli şekilde okumak dini vecibelerini yerine getirmesinde kolaylık sağlar.

MAUN SURESİ FAZİLETLERİ

Maun suresini 41 kez okuyan kişilerin Hz. Muhammed'i (S.A.V) rüyasında görebileceği rivayet olunmuştur. Zor zamanlarda işlerin kolaylaşması için ya da tüm sıkıntılardan kurtulmak için Maun suresi okunmaktadır. Kötü kişilerin amaçlarından uzaklaşması ve kötülerden de uzak olmak için okunması gerekmektedir. Konuşmadan önce Maun suresini okuyan kişilerin konuştukları ve söyledikleri şeyler değer görür. Saygı duyulmak isteyen kişiler tarafından da her gün okunması alışkanlık haline gelmelidir. Allah'a yakın olmak ve manevi duygunun yüksek olması nedeniyle de sıkça Maun suresinin okunması önemlidir. Eğer Maun suresini okuyarak zekat verilirse Allah o kişilerin günahlarını affeder ve kendine yakın tutar. Evde eşyaların zarar görmemesi ve kırılmaması için de ev işine başlamadan önce 3 kez okunması gerekir. Kalbin temizlenmesine ve kötü işlerden uzak durulmasına yarayan Maun suresi gösterişten de uzak durulmasına yardımcı olur. Aynı zamanda yetim, yaşlı ya da düşkün kişilere yardım edilirken okunması gerekir.

Haberin Devamı

MAUN SURESİ NASIL EZBERLENEBİLİR?

Maun Suresini sesli bir şekilde sürekli tekrarlamak ezberlemeye yardımcı olur. Bir diğer yöntem ise yazma tekniğidir. Maun Suresini birkaç defa yazmak ezberlemeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda sürekli dinlemek ve tekrarlamak da Maun suresini daha kolay ezberlemenizi sağlar.

Haberin Devamı