Dini bilgiler Tefsir nedir? Tefsir ne demek TDK? Tefsir usulü ne demek?

Tefsir nedir? Tefsir ne demek TDK? Tefsir usulü ne demek?

Paylaş
Tefsir nedir? Tefsir ne demek TDK? Tefsir usulü ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olan tefsir, dilimizde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Cümle içinde çok sık kullanıldığı için insanlar ''tefsir nedir'' sorusuna cevap arıyor. Fesr kökünden türemiş olan tefsir kelimesi, Kuran-ı Kerim yorumu için kullanılır. Tefsir nedir? Tefsir ne demek TDK? İşte, tüm detaylar.

Sözlükte ''açıklamak ve beyan etmek'' anlamlarına gelen tefsir kelimesi ise, dini literatürde yer alır. Kuran-ı Kerim'in sistematik bir şekilde açıklanması için kullanılan tefsir kelimesi, bazı tanımları da beraberinde getirir.

Haberin Devamı

TEFSİR NEDİR?

Tefsir, insanlar tarafından Kuran-ı Kerim'in doğru bir şekilde anlaşılması anlamına gelir. Tefsir usulü ise, ulumu'l Kur'an kelimesi ile genellikle aynı anlamı içerir. Gelişmiş bir bilim içinde bulunan tefsir usulü, Türkçeye Arapçadan kazandırıldı. Metot, ilke, esas ve yöntem anlamlarına da gelen tefsir usulü, Kuran-ı Kerim'i doğru bir şekilde anlamak için sıkça kullanılan bütün yöntemleri içerir.

TEFSİR NE DEMEK TDK?

Tesfir kelimesi, TDK'ya göre ise, tefsir etmek şeklinde yorumlamak anlamına gelir. Kuran-ı Kerim'in doğru bir şekilde anlaşılması için tefsir edilmesi gerekir. Ayetlerin açıklanmasının yapılması için tefsir edilir ve tefsir işlemi eksiksiz bir şekilde yapılmaması gerekir. Kuran-ı Kerim'de yer alan bazı ayetlerin farklı bir şekilde yorumlanabilir olması, tefsir etmek konusunda da farklı görüşlerin ortaya çıkmasına yol açar.

Haberin Devamı

TEFSİR USULÜ NE DEMEK?

Arapça bir kelime olarak bilinen tefsir sözcüğü, Türkçede yaygın bir şekilde kullanılır. Cümle içinde çok sık bir şekilde kullanılır. Fesr kökünden türemiş olan tefsir kelimesi, Kuran-ı Kerim'in yorumlanabilmesi için sıkça kullanılır. Sözlükte ''açıklamak ya da beyan etmek'' anlamlarına da gelir. Aynı zamanda tefsir sözcüğü, dini literatürde de bulunur. Kuran-ı Kerim'in sistematik bir şekilde açıklanması için kullanılmakta olan tefsir kelimesi, çeşitli tanımları da yanında getirir.

Tefsirciler tarafından ise, ilk müfessir olarak kabul gören Muhammed, Kuran'ı yeniden Kuran ile tefsir etmiştir. Bu nedenle de Kuran-ı Kerim’in tefsir edilmesi çok ciddi ve önemli bir işlemdir. Kuran-ı Kerimin tefsir edilmesinin çok farklı ve çeşitli amaçları da vardır. Bu amaçlardan birisi de metnin tarzını da belirleyebilmek olarak bilinir.