Dini bilgiler Teşri nedir? Teşri ne demek TDK? Teşri yetkisi sözlük anlamı...

Teşri nedir? Teşri ne demek TDK? Teşri yetkisi sözlük anlamı...

Paylaş
Teşri nedir? Teşri ne demek TDK? Teşri yetkisi sözlük anlamı...

Teşri kelimesinin karşınıza çıkabilecek olan kelimelerden birisi olduğu ifade edilebilir. Teşri kelimesi eskimiş bir kelime olmasına rağmen günümüzde hala kullanıma devam edildiği bilinmektedir. Teşri kelimesi, yasama anlamına gelmekte olan bir kelimedir. Teşri kelimesi, kanun ve hüküm koymak anlamlarına da geldiği bilinen bir kelime olma özelliğine sahiptir. İşte, teşri kelimesi hakkında merak edilenler.

Teşri kelimesinin yasama anlamına gelmekte olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda teşri, peygamberlerin görevlerinden birisi olarak da ifade edilebilir. İslam da ise teşri kelimesinin kanun koyma anlamına gelen bir kelime olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

TEŞRİ NEDİR?

Teşri kelimesi, sözlükte yasama anlamına sahip olan bir kelimedir. Eskiden yasama kelimesi yerine teşri kelimesinin kullanıldığı bilinmektedir. Günümüzde ise yasama kelimesinin kullanılması tercih edilmektedir. Teşri kelimesi, yasa koyma ve kanun çıkarma anlamlarına sahip olarak ifade edilebilir. Teşri, Arapça kökenli bir kelime olma özelliğine sahiptir. Teşri kelimesinin bilinen bir diğer anlamının ise gemilere yelken yapmak anlamına sahip olduğu söylenebilir.

TEŞRİ NE DEMEK TDK?

Türk dil kurumuna göre teşri kelimesinin, yasama anlamında kullanılan bir kelime olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Teşri, yasama olarak bilinen kanun koyma ve yasa çıkarma durumlarını ifade etmektedir. Teşri kelimesinin İslam dinin de önemli bir kelime olduğu söylenebilir. Peygamberlerin görevlerinden birisi olarak ifade edilmekte olan teşri kelimesi, kanun koymak olarak bilinmektedir. Teşri kelimesinin bilinen bir diğer anlamının ise yol açmak olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Teşri kelimesi en temel anlamıyla yasama olarak ifade edilebilen bir kelimedir.

Haberin Devamı

TEŞRİ YETKİSİ SÖZLÜK ANLAMI

Teşri yetkisi, kanun koyma yetkisi olarak ifade edilebilir. Teşri yetkisinin, yasama anlamına sahip olduğunu söylemek de mümkündür. Sözlükte teşri kelimesi, yol açmak ve yükseltmek anlamlarına da gelmekte olan bir kelimedir. Teşri yetkisinin, İslam dininde peygamberlere verilen bir yetki olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Teşri yetkisi ile kanun koymak ve yasa çıkarmak söz konusu olmaktadır. Teşri yetkisinin, şera'a fiilinden gelmekte olan bir kelime olduğunu söylemek de mümkündür. Arapça bir kelime olduğu bilinen teşri kelimesinin, yasama anlamına sahip olduğu ifade edilebilir.