Dini bilgiler Ya Fettah ne demek? Ya Fettah anlama gelir? Ya Fettah ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?

Ya Fettah ne demek? Ya Fettah anlama gelir? Ya Fettah ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?

Paylaş
Ya Fettah ne demek? Ya Fettah anlama gelir? Ya Fettah ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?

İslamiyet dininde Allah'ın isimleri vardır. Bu isimlerin tamamı Esma'ül Hüsna olarak anılır. Doğrudan Allah'ı ifade etmek amacıyla kullanılan bu isimler fiil ya da sıfatlardan türetilmiş olabilir. Müslümanlar bu isimleri zikrederek, okuyarak ve anlamlarını bilerek ibadetlerine mutluluk katabilirler. Elbette ki Allah'ın isimlerinin bir okunma adabı vardır. Bu adaba ve ahlaka göre zikir de yapılır. Ya Fettah kelimesi de Allah'ın isimleri arasında geçer. Ya Fettah ne demek, ne anlama gelir, Ya Fettah ne için ve nasıl okunur, zikri nasıl yapılır? Tüm detayları sizler için derledik.

Müslüman olan ve İslamiyet diniyle bütünleşmiş kişiler mutlaka Allah'ın isimlerinden haberdar olur. Esmaül Hüsna'yı okuyanlar isimler arasında Ya Fettah ismine de rastlamıştır. Bu ismin de diğer isimler gibi belirli bir anlamı ve söyleniş yani okunma amacı vardır.

YA FETTAH NE DEMEK?

Ya Fettah aslında Allah'ın isimleri arasında yer alan El Fettah isminin zikir yapılırken söylenilen halidir. El Fettah Allah'ın her kapıyı açan olduğu anlamına gelmektedir. Bu anlama göre Allah'ın açamayacağı hiçbir kapı yoktur. Aynı zamanda Allah'ın aşamayacağı hiçbir engel de olmadığı manasını taşımaktadır.

YA FETTAH NE ANLAMA GELİR?

Ya Fettah Allah'ın gücüyle ilgili bir isimdir. Bu güç onun açamayacağı kapı çözemeyeceği sorun aşamayacağı engelin olmadığı anlamına gelmektedir. Allah dilerse her şeyin onun dilemesiyle gerçekleşeceğini anlatmaktadır. El Fettah esması Allah'ın güç ve kudretini belirtmektedir. Fetheden ve dilediği her kapıyı açan yaratıcı olan Allah anlamına gelmektedir.

YA FETTAH NE İÇİN OKUNUR?

Ya Fettah Müslümanlar tarafından sıklıkla okunan Esma'ül Hüsnalar arasındadır. Bireyler bu Esmayı sıkıntılarından kurtulmak, ferahlamak ve kalp azabı çekmemek için okumaktadırlar. Ya Fettah anlamından dolayı okunduğu zaman kapalı olan kapıları açmakta ve kişilerin işlerinin yolunda gitmesini sağlamaktadır. Kişiler tarafından huzur ve rahatlığa kavuşmak niyetiyle okunmaktadır. Aynı zamanda Ya Fettah zikrinin yapılması hastalıklara da şifa olmaktadır.

Haberin Devamı

YA FETTAH NASIL OKUNUR?

Ya Fettah ismi sürekli sırasıyla sayılara göre Ya Fettah diyerek okunmaktadır. Abdest almış vaziyette olacak şekilde oturduğumuz yerde bile elimizde bir tespih veya sayacak yardımıyla Ya Fettah ismini okuyabiliriz. Her gün belirli zamanlarda hatta namazlardan sonra Ya Fettah ismini okuyan kişiler vardır. Namazlardan sonra, ibadetlerimiz arasında veya hiç bir şey yapmıyor olurken bile otururken Ya Fettah ismini okuyabiliriz.

YA FETTAH ZİKRİ NASIL YAPILIR?

Zikir kelimesinin anlamı zihinde tutmak, hatırlamak, anmak ve unutmamak anlamlarındadır. Zikir Kuran kaynaklı bir terimdir. Söyleme ve anma şeklidir. Ya Fettah zikri de Allah'ın ismi olduğu için arka arkaya söylenerek yapılan tapınma ibadetidir. Burada zikir sayısına da Müslümanlar dikkat etmektedir. Ya Fettah zikrinde Allah'ın bu ismini 100 kere hatta 1000 kere arka arkaya söyleyebiliriz.

Haberin Devamı