Ramazan Geleceği gören kitap: Kuran-ı Kerim

Geleceği gören kitap: Kuran-ı Kerim

Paylaş
Geleceği gören kitap: Kuran-ı Kerim

Gelecekte gerçekleşecek olaylardan haber veriliyor olması Kuran'daki üstün hikmetlerden yalnızca biridir. Bu, Kuran'ın sonu olmayan bir ilmin sahibi olan Allah'ın sözü olduğunu kanıtlayan bir delildir.

Kuran’ın gelecek hakkında verdiği haberlerden biri Rum Suresi’nin hemen başındaki ayetlerde yer alır. Bu ayetlerde Bizans İmparatorluğu’nun bir yenilgiye uğradığı, ama çok kısa bir zaman sonra tekrar galip geleceği bildirilmiştir: “Rum (orduları) yenilgiye uğradı. Dünyanın en alçak yerinde. Ama onlar, yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. Üç ile dokuz yıl içinde. Bundan önce de, sonra da emir Allah’ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir.” (Rum, 1-4)

Haberin Devamı

BİZANS-PERS SAVAŞI

Bu ayetler, Hıristiyan olan Bizanslılar’ın, putperest bir toplum olan Persler karşısında ağır yenilgiye uğramasından yedi sene sonra, M.S. 620’de indirildi. Ve ayetlerde Bizans’ın çok yakında galip geleceği haber veriliyordu. Oysa o sırada Bizans o kadar büyük kayıplara uğramıştı ki, ayakta kalması bile imkansız görülüyordu. Rum Suresi’nin ilk ayetlerinin indirilmesinden yedi yıl sonra, M.S. 627 yılının Aralık ayında, Bizans ve Pers imparatorlukları arasında Ninova harabeleri yakınında bir savaş daha oldu. Bu kez Bizans, Persler’i yenilgiye uğrattı. Birkaç ay sonra Persler işgal ettikleri yerleri Bizans’a geri verdi.

LUT GÖLÜ GERÇEĞİ

Bu ayetlerde yer alan bir başka mucize de, o dönemde kimsenin tespit etmesinin mümkün olmadığı coğrafi bir gerçeğin haber verilmesidir. Rum Suresi’nin 3. ayetinde, Rumlar’ın “Dünyanın en alçak yerinde” yenildikleri belirtilir. Ne ilginçtir ki, Bizans imparatorluğu ile Persler arasındaki savaş, yeryüzünün gerçekten en alçak noktasında gerçekleşmiştir. Ama o zaman bu bilinmiyordu. Söz konusu savaşın yeri, Lut Gölü havzasıdır. Ve bilindiği gibi deniz seviyesinden 395 metre aşağıda olan Lut Gölü çevresi, yeryüzünün “en alçak” bölgesidir.

Haberin Devamı

UZAYIN KEŞFİNİN İŞARETİ

İnsanların uzayı araştırmaları ve keşifleri 4 Ekim 1957'de Sovyet uydusu Sputnik'in uzaya fırlatılmasıyla başladı. Dünya yörüngesinden çıkan ilk insan, Sovyet kozmonot Yuri Gagarin oldu. İnsanların Ay'a ayak basması ise 20 Temmuz 1969'da Amerikalıların gerçekleştirdiği Apollo 11 seferiyle oldu. Nitekim Kuran'da 1400 sene önce insanların böyle bir alanda gösterecekleri gelişmelere ve uzaya çıkışın mümkün olabileceğine işaret edilmektedir. Allah bu konuya Kuran'da şu ayetle dikkat çekmektedir: Ey cin ve insan toplulukları, eğer göklerin ve yerin bucaklarından aşıp geçmeye güç yetirebilirseniz, hemen aşın; ancak 'üstün bir güç (sultan)' olmaksızın aşamazsınız. (Rahman, 33) Bu ayetle göklerin ve yerin derinliklerini insanların hiç geçemeyecekleri değil, ancak üstün bir güç ile geçebilecekleri vurgulanmaktadır.

Haberin Devamı

Günün ayeti

Güç yetirebildiğiniz kadar Allah’tan korkup sakının, dinleyin ve itaat edin. Kim nefsinin bencil tutkularından (ya da cimri tutumundan) korunursa; işte onlar, kurtuluş bulanlardır. (Teğabün, 16)

Günün hadisi

Muteber oruç, hep beraber tuttuğunuz gündekidir. Muteber iftar, hep beraber ettiğiniz gündekidir. Muteber kurban hep beraber kurban kestiğiniz gündekidir.