Ramazan Lens takmak orucu bozar mı? Oruçluyken lens takıp çıkartmak ve göze damla damlatmak oruç bozar mı?

Lens takmak orucu bozar mı? Oruçluyken lens takıp çıkartmak ve göze damla damlatmak oruç bozar mı?

Paylaş
Lens takmak orucu bozar mı? Oruçluyken lens takıp çıkartmak ve göze damla damlatmak oruç bozar mı?

Ramazan ayı yaklaştıkça insanların oruçla ilgili soruları da artıyor. En mübarek ay olarak da bilinen Ramazan ayında oruç tutacak olan kişilerin pek çok sorusu her gün merakla araştırılıyor. Oruç, insan nefsini terbiye etmek ile yakından ilgilidir. Lens takmak orucu bozar mı sizler için derledik.

Orucun temel unsurları arasında, cinsel ilişkiden uzak durmak, yeme, içme ve nefsi tüm bunlardan mahrum bırakmaktır. Bu nedenle de oruçluyken tüm bunlar ve bu anlama gelecek olan davranışlar orucu bozar.

Haberin Devamı

LENS TAKMAK ORUCU BOZAR MI?

Günümüzde pek çok insan göz bozukluğu nedeni ile gözlük takıyor. Gözlük takmak istemeyen kişiler ise daha rahat ve pratik bir kullanıma sahip olduğu için lens takmayı tercih eder. Lensler de gözlük görevini görür. Bazı kişiler ise görsel ve estetik nedenlerden dolayı lens takar. Lens takmak orucu bozacak unsurlar arasında yer almaz. Çünkü vücuda iletilen ya da mideye inen herhangi bir madde ya da sıvı bulunmaz.

ORUÇLUYKEN LENS TAKIP ÇIKARTMAK VE GÖZE DAMLA DAMLATMAK ORUÇ BOZAR MI?

Oruçluyken lens takıp çıkartmak orucu bozmaz. Çünkü bu sırada vücuda giren ya da mideye giden herhangi bir madde veya sıvı bulunmaz. Göz damlasının da oruç bozup bozmadığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Konunun uzmanlarından alınan bazı bilgilere göre, göze damlatılan ilaç, miktar olarak çok az yani (1 mililitrenin 1/20’si olan 50 mikrolitre)’dir. Bunun bir kısmı ise gözün kırpılması ile birlikte dışarıya atılır, bir kısmı ise gözde, mukozasında mesâmat (gözenekler) ve göz ile burun boşluğunu birleştiren kanallar yolu ile emilerek vücuda alınır. Çünkü bu işlem yeme içme yani gıda alma anlamı da taşımaz. Bu nedenle de göz damlası orucu bozmaz.

Haberin Devamı