Ramazan Peygamber Efendimizin Ramazan ayı duası! Peygamber Efendimiz Ramazan ayında neler yapardı? İşte, Ramazan sünnetleri

Peygamber Efendimizin Ramazan ayı duası! Peygamber Efendimiz Ramazan ayında neler yapardı? İşte, Ramazan sünnetleri

Paylaş
Peygamber Efendimizin Ramazan ayı duası! Peygamber Efendimiz Ramazan ayında neler yapardı? İşte, Ramazan sünnetleri

Peygamber Efendimizin Ramazan ayı duası ve Ramazan’da yaptığı sünnetler pek çok kişi tarafından araştırılıyor. On bir ayın sultanı bu mübarek ayın rahmet ve bereketinden en iyi şekilde faydalanmak ve Peygamber Efendimizin yaptıklarını yaparak, O’nun sünnetine uygun hareket etmek isteyenler için işte Ramazan sünnetleri…

Peygamber Efendimiz duası, ibadeti ve her çeşit uygulamaları ile Müslümanlara örnek olmuş ve her zaman insanlara en doğru yolu göstermiştir. Özellikle Ramazan ayının manevi havasından yararlanırken, aynı zamanda Peygamber Efendimizin sünnetini işlemek isteyenlerin en çok merak ettiği konu ise ‘Peygamber Efendimiz Ramazan ayında neler yapardı?’ sorusu olmaya devam ediyor. İşte, Peygamber Efendimizin Ramazan ayı duası ve Ramazan sünnetleri…

Haberin Devamı

PEYGAMBER EFENDİMİZİN RAMAZAN DUASI!

Peygamber Efendimiz meaIen buyuruyor ki: “Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah’ımız. Bizi iftarIara uIaştırırken günahlarımızdan arınmış olarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Amin…”

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) iftar vakti geldiğinde orucunu, “Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü." şeklinde dua ederek açardı.

Bu duanın anlamı ise: Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum. (Ebu Davud, Savm: 22)

RAMAZAN AYI SÜNNETLERİ

Sünnet, Peygamber Efendimiz tarafından yapılan ve dini açıdan Müslümanların uyması gereken hareket ve kurallar topluluğunun bütünüdür. İnananlar, Peygamber Efendimizin hareketlerini örnek alarak hem bu dünya için hem de ebedi hayatları için en faideli davranışlarda bulunurlar.

Haberin Devamı

Ramazan ayında da Peygamber Efendimiz şu sünnetlere devam etmiştir.

a) Sahura kalkmayı ihmal etmezdi. Bunu başkasına da tavsiye ederdi.

"Mutlaka sahura kalkın, çünkü sahurda bereket vardır." (Buharî, Savm, 20)

b) Her gün Kur'an okurdu. Özellikle Hz. Cebrail (as) ile mukabele şeklinde okurdu.

c) Ramazan boyunca cömertliği kat, kat artardı.

İbn Abbas anlatıyor:

"Hz. Peygamber (a.s.m) hayır konusunda insanların en cömerti idi. Özellikle Ramazan ayında Hz. Cebrail (as) ile görüştüğünde bu cömertliğinin sınırı olmazdı. Hz. Cebrail (as) ile görüşmesi ise, Ramazan ayı boyunca her gün gerçekleşirdi. Onun da hayır-hasenattaki cömertliği esen rüzgâra benzerdi." (Buharî, Savm, 7).