Zonguldak Ramazan’da 19 mahallede iftar verilecek

Ramazan’da 19 mahallede iftar verilecek

Paylaş
Ramazan’da 19 mahallede iftar verilecek

Ramazan’da 19 mahallede iftar verilecek

Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK Valisi Erdoğan Bektaş, Ramazan ayında 19 mahallede belirlenen 24 noktada 30 gün boyunca iftar programı düzenleneceğini açıkladı.

Vali Erdoğan Bektaş, Vali yardımcısı Nevzat Taşdan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Abdullah Püren ile birlikte Ramazan ayı içerisinde yapılacak iftar programlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Bektaş, Ramazan ayı boyunca 19 mahallede yapılacak iftar programları için hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Geçen yıl 22 noktada verilen iftar yemeklerine bu yıl 24 noktada devam edeceklerini ifade eden Vali Bektaş, “Ramazan ayı fedakarlık ve Yardımlaşma aynıdır. bu ramazan ayında 30 gün boyunca 19 mahallede belirlenen 24 noktada kamu ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile halkımıza iftar verilecektir." dedi.

Zonguldak Valiliği tarafından kurulan Aşevi’nin 365 gün boyunca günde bin 500 kişiye yemek verdiğini ifade eden Vali Bektaş, “Zonguldak güzel bir sınav veriyor. Sivil toplum kuruluşları ve valilik işbirliğinde kendiliğinden yürüyen bir iş. Bu şehirde 365 gün işleyen bir sistem. Günlük 1500 günlük 1500 kişi ve taşımalı eğitimde öğrenim gören öğrencilere yemek veriliyor aracılığıyla. Bu çalışmalar imece usulü yürütülüyor. Yardım yapmak ve vermek bir ihtiyaçtır. Bir kişinin iftar maliyeti 5 TL. İftar vermek isteyen hayırseverler kişi başı 5 TL’den iftar verebilirler. Yardım için kurumun hesabına yatırmak şartıyla. Hayırsever vatandaşlara yardıma bekliyoruz. Normalde tam olarak bir bunu tek başımıza karşılayabiliriz bunda bir sıkıntı yok ancak bizim amacımız burada yaygınlaşma olgusunu oluşturmaktır.” diye konuştu.

Haberin Devamı