Yaşam Ramazanda hava nasıl olacak?

Ramazanda hava nasıl olacak?

Paylaş
Ramazanda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ramazan süresince hava sıcaklıklarının iç bölgelerde normallerin biraz üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiğini açıkladı

Yapılan son tahminlere göre yurtta bugün ve yarın yağış beklenmiyor. Yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın hafif arasıra orta kuvvette Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak eseceği bekleniyor.

Çarşamba gününden itibaren hafta sonuna kadar Doğu Karadeniz kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Bolu, Ankara'nın kuzeyi ile Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Önümüzdeki hafta sonu ise yurt genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında bu hafta boyunca önemli bir değişiklik olmayacağı genellikle mevsim normalleri civarında, yurdun iç kesimlerinde mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Uzun vadeli tahminde ve aylık değerlendirmelere göre ramazan ayı boyunca hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normalleri civarında bu hafta olduğu gibi iç bölgelerimizde normallerinin birkaç derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

ANKARA (DHA)

Haberin Devamı