MANTARLI OMLET
2 adet yeşil biberi 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla yumuşatın. Üzerine 4-5 tane kültür mantarı ekleyin. Mantarlar suyunu çekince üzerine 1 yemek kaşığı lor peyniri ile çırpılmış yumurta ilave edip pişirin. Servis tabağına alınca yanına 1 tane domates, 1 tane salatalık, bir avuç semizotu, tere, taze nane, 2 tane bütün ceviz ekleyin. Yanında 1 bardak tuzsuz ayran, 2 dilim tam buğday ekmeği tüketin. Üzerine de 1 bardak rezene çayı içebilirsiniz. Ertesi günü çok rahat oruç tuttuğunuzu fark edeceksiniz.
RAMAZAN'DA TURŞU VE SALAMURAYA ARA VERİN
Oruç tutarken en dikkat etmemiz gereken nokta, yeteri kadar su içmeyi başarmaktır. Açlığa 40 gün dayanabilen vücut susuzluğa sadece 7 gün dayanabiliyor. O nedenle iftarda ne yiyeceğinizden ziyade ne zaman ve ne kadar su içeceğinizi sorgulayın. l Her gün en az 2.5 litre (10 bardak) su içmeye çalışın. İftar açarken 2 bardak, yemek sırasında 2 bardak, gece yatana kadar 4 bardak ve sahurda 2-3 bardak su içmeyi planlayabilirsiniz. l Susuzluğu artıran çay, kahve, limonata, şerbet, şekerli hazır meyve suları, tuzlu şalgam ve turşu sularından muhakkak uzak durun. Hele hele turşuları ve salamura yiyecekleri Ramazan ayında asla sofranıza koymayın. l Tansiyon, kalp, böbrek rahatsızlığınız yoksa 2 şişe maden suyu tüketmek kaybettiğiniz elektrolitleri yerine koyar.