İFTAR VE SAHURDA GIDALARI ZAMANA YAYIN
“Uzun süren açlık arkasından iftarlarda çok yoğun miktarda ve bir anda çok fazla gıda tüketmemeye özellikle özen göstermek gerekiyor” diyen Doç. Dr. Demirci, sözlerine şöyle devam etti:
“Önce hafif bir çorba ya da iftariyelikler, hurma gibi gıdalarla orucumuzu açtıktan sonra, 10-15 dakika arayla yemeklere geçmekte fayda var. Yemekleri yavaş yavaş, açlığın verdiği heyecanla bir anda yoğun bir şekilde tüketmemek lazım. İftarda ve sahurda gıdaları hafif hafif alıp zamana yaymakta fayda var. Bir anda yoğun miktarda yağlı, aşırı baharatlı çok fazla kızartılmış gıdalar tüketmek iftarda problem yaşatacak durumlardan biridir”