Spor Ranieri'nin ömrü kısa oldu

Ranieri'nin ömrü kısa oldu

Paylaş
Ranieri'nin ömrü kısa oldu

Inter'de başkan Massimo Moratti, teknik direktör Claudio Ranieri'nin işine son verdi

İtalyan futbolunun son birkaç yılında aldığı başarılarla adından söz ettiren FC Inter, şimdilerde eski günlerini arar durumda. 2011-2012 sezonuna kötü bir giriş yapan ve bir türlü aradığı istikrarı bulamayan FC Inter, geçen eylül ayının sonlarında takımı emanet ettiği Claudio Ranieri ile yolları ayırdı.

Ranieri’nin işine son verilme kararını bizzat kulüp başkanı Massimo Moratti’nin aldığı ve çalışmalarından dolayı tecrübeli teknik adam ve yardımcılarına teşekkür ettiği belirtildi.

Ranieri’den boşalan teknik direktörlük koltuğuna ise mavi-siyahlıların genç takımını çalıştıran Andrea Stramaccioni getirildi. Stramaccioni’nin sezon sonuna kadar takımın başında olacağı ifade edildi.

2011-2012 sezonuna Gian Piero Gasperini ile başlayan FC Inter, istenilen sonuçları alamaması üzerine sezon ortasında teknik direktör değişikliğine giderek, takımın başına 60 yaşındaki Claudio Ranieri’yi getirmişti.

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne aynı grupta yer aldığı Trabzonspor’a, kendi sahasında yenilerek başlayan FC Inter, gruplardan çıksa da ikinci turda Fransız ekibi Olimpik Marsilya’ya elenmekten kurtulamamıştı.

Mavi-siyahlı takımın, Serie A’da oynadığı 29 maçta, 12 galibiyeti, 5 beraberliği ve 12 yenilgisi bulunuyor. Milano ekibi, şu ana kadar topladığı 41 puanla 8. sırada yer alıyor ve gelecek yıl Avrupa kupalarına gidememe tehlikesiyle karşı karşıya.

Haberin Devamı