Kültür - Sanat Raphael'in duvar halıları yüzyıllar sonra Sistine Şapeli'ne geri döndü
Paylaş
Raphael'in duvar halıları yüzyıllar sonra Sistine Şapeli'ne geri döndü

Rönesans sanatçısı Raphael tarafından tasarlanan 12 duvar halısı sanatçının ölümünün 500. yılı törenlerinin bir parçası olarak Sistine Şapeli'nin alt duvarlarına asıldı.

Rönesans sanatçısı Raphael'in 12 duvar halısı ölümünün 500. yıldönümü nedeniyle Sistine Şapeli'nin alt duvarlarına asıldı. Raphael'in tasarımı olan goblen halılar çağdaşı Michelangelo'nun Sistine Şapeli'nde bulunan tavan freskleri ve Son Yargı resminin bulunduğu duvarın alt kısmına asıldı.

Haberin Devamı

Vatikan Müzeleri direktörü Barbara Jatta, Reuters'e verdiği demeçte, “Bu alan için tasarlandılar ve onu anmanın en iyi yolu olduğunu düşündük” dedi.

Raphael'in eskizlerinden Pieter van Aelst'in ünlü stüdyosu tarafından Brüksel'de dokunan halılar, havarilerin elçilerinin sahneleri tasvir ediyor.

İpek, yün, altın ve gümüş ipliklerle yapılan 12 duvar halısının tamamı, Vatikan Müzesi koruma uzmanları tarafından 10 yılda titizlikle restore edildi.

Sistine Şapeli'nde duran Jatta, “Burası sadece görsel sanatlar için değil, inancımız için de evrensel öneme sahip. Bu yüzden bu güzelliği sadece bir hafta bile olsa insanlarla paylaşmak istiyoruz” dedi.