Spor Real Madrid: 0 Barcelona: 3 (Maçın özeti)

Real Madrid: 0 Barcelona: 3 (Maçın özeti)

Paylaş
Real Madrid: 0 Barcelona: 3 (Maçın özeti)

Dünyanın en önemli derbilerinden birisi olan El Clasico sona erdi. Barcelona, Real Madrid'i 3-0'la geçerek rakibiyle arasındaki puan farkını 14'e yükseltti.  526 gole ulaşan Lionel Messi, Avrupa'nın 5 büyük liginde en çok gol atan futbolcu oldu

Gelmiş geçmiş en büyük derbilerden biri olarak gösterilen ve milyonları ekran başına kilit El Clasico, Real Madrid-Barcelona maçı Barcelona'nın 3-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Real Madrid evi Santiago Bernabeu'da Carvajal'ın kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR | Real Madrid: 0 Barcelona: 3


Maç öncesi kaptanlar Sergio Ramos ve İniesta birbirlerine başarı diledi.

1. dakikada Real Madrid'in süper yıldızı Ronaldo, Los Galacticos'u atağa çıkardı. Top kornere çıktı. Köşe vuruşunu kullanan Toni Kroos'un ortasına Ronaldo vurdu ve topu ağlara gönderdi. Ama gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

4' Real Madrid Barcelona'yı sahasından çıkarmıyor. Oyunun kontolü Real Madrid'de...

8' Arjantinli süper yıldız Lionel Messi ve Suarez Barça'yı atağa çıkardı. Pozisyon ofsayt gerekeçesiyle durduruldu. Suarez'in hakeme yoğun itirazları, Madrid tribünleri tarafından ıslıklanarak protesto edildi.

10' Toni Kroos'un sol kanattan getirdiği topu Ronaldo ıskaladı.



17' Barcelona sağ kanattan çok etkili geldi. Suarez'in pasında Paulinho ceza sahasına girdi. Brezilyalı'nın penaltı noktasına gönderdiği pası Ramos uzaklaştırdı.

21' Real Madrid Modric'in pasını değerlendiremeyen Ronaldo ile bir kez daha gole yaklaştı. Ronaldo, Modric'ten aldığı topu ceza kaleye gönderemedi. Araya giyen Barça savunması topu uzaklaştırdı

Barcelona atak yapmak yerine Real Madrid'in oyununu bozmak için oynuyor. Real Madrid ise önde baskı yaparak Barcelona'ya pas yapabilecekleri alanları vermemeye çalışıyor.

Barcelona'nın Katalan savunmacısı Pique, top her ayağına geldiğinde Real Madrid taraftarlarınca ıslıklanıyor. Katalonya'nın bağımsızlık seçimi yapmak istediği günlerde açıklamalarıyla İspanyolların tepkisini çeken Pique, ünlü şarkıcı Shakira ile birlikte...



28' Marcelo soldan çizgiye kadar inip ortasını yaptı ama Barça savunması kafayla uzaklaştırdı.

30' Barcelona Brezilyalı orta sahasıyla gole çok ama çok yaklaştı. Ceza sahasına İniesta'nın indirdiği topu önüne şık bir şekilde alan Paulinho vuruşunu yaptı ama Keylor Navas'ı geçemedi. Tecrübeli eldiven Navas, topu kornere çeldi.

32' Cristiano Ronaldo soldan Barcelona ceza sahasına girdi. Rakibini şık bir hareketle geçen Ronaldo şutunu attı ama Ter Stegen topu ayaklarıyla çıkardı.

39' Messi, Jordi Alba ve İniesta müthiş paslarla ceza sahasına kadar girdi. Messi ortasını yaptı. Topa Paulinho kafayı vurdu ama Madrid kalecisi Navas gole izin vermedi

42' Real Madrid'in Fransız yıldızı Benzema, Marcelo'nun yaptığı ortaya iyi bir kafa vuruşu yaptı ama top direkte patladı.

45+1 Messi ceza sahasına yaklaşık 30 metre mesafeden frikik kullandı. Messi Real Madrid barajını geçemedi.



İlk yarı 0-0 sonuçlandı!

İkinci yarı başladı...

49' Barcelona'da Rakitic'in getirdiği top, Madrid kalesinde büyük bir tehlikeye dönüştü. Rakitic'ten topu alan Suarez topu ceza sahasına çevirdi ama savunma zor da olsa uzaklaştırdı.

53' Jordi Alba soldan dip çizgiye indi. Ceza sahasına gönderdiği topa Suarez vurd. Top Keylor Navas'ta kaldı

54' GOL | Rakitic'in orta sahadan ceza sahasına kadar getirdiği top Sergi Roberto da kaldı. Genç oyuncunun verdiği pasta Luis Suarez, Barcelona'yı 1-0 öne geçiren golü attı. Suarez bu sezon ligdeki 10. golünü attı.



58' Real Madrid golden sonra beraberlik için çabalarken, Barcelona kaptığı toplarla etkili olmaya çalışıyor. Messi'nin kaptığı top ile Madrid ceza sahasına kadar Barça, Suarez'in topu Real yan ağlarına göndemesiyle kontradan yararlanamadı.

60' Sergio Ramos, Suarez'le yaşadığı ikili pozisyonun ardından sarı kart gördü.

63' | GOL - KIRMIZI KART Real Madrid'de Carvajal kırmızı kart gördü. Messii'nin şutunu eliyle kesen Carvajal, takımını yalnız bıraktı. Hakem ise penaltı noktasını gösterdi. Topu başına gelen Lionel Messi topu Real ağlarına gönderdi. 2-0



Barcelona 2-0'ı bulduktan sonra top çeviriyor. 1 kişi eksik Real Madrid ise etkili olamıyor.

75' Real Madrid yaptığı oyuncu değişiklikleriyle hücum performansını arttırmaya çalışıyor. Marcelo ve Asensio ile etkili olmak isteyen Madrid, gol pozisyonu bulmakta zorlanıyor. Eğer maç böyle biterse puan farkı 14 olacak.

78' Oyuna giren Gareth Bale, Madrid adına en net pozisyonu buldu ama gole çeviremedi. Ter Stegen gole izin vermedi.

84' Asensio'nun ceza sahasına gönderdiği topa Ramos vurdu ama Ter Stegen yine gole izin vermedi.

90+3 | GOL Oyuna sonradan giren Alex Vidal, Messi'nin asistliyle golü buldu ve takımının farkı açmasını sağladı

Maçta başka gol omayınca Barcelona maçı 3-0 önde tamamladı.

REAL MADRİD BARCELONA MAÇININ 11'LERİ


Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos, Kovacic, Ronaldo, Benzema.

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Vermaelen, Alba; Rakitic, Busquets, Paulinho, Iniesta; Messi, Luis Suarez.

ARDA TURAN YOK


xingurri lakaplı hoca sakatlıkları bulunan Dembele, Paco Alcacer ve Umtiti'yi kadroya alamazken Arda Turan, Rafinah ve Deulofeu'yu ise tercih etmedi.

18 kişilik kafile şu şekilde: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis, A. Iniesta, Suárez, Messi, Cillessen, Mascherano, Paulinho, Jordi Alba, Digne, S. Roberto, A. Gomes, Aleix Vidal ve Vermaelen.



A Takım bugün büyük maç için son antrenmanını da gerçekleştirdi. Ciutat Esportiva Joan Gamper Tesisleri'ndeki Tito Vilanova sahasında yapılan idmana sakatlığı bulunmayan oyuncuların yanı sıra Barça B'den Ortola ve Alena da katıldı. Kafile cuma akşama doğru Madrid'e hareket edecek ve maçtan iki saat öncesine kadar otelinde dinlenecek.

SÜPER KUPA REAL’E GİTMİŞTİ


Bu sezon başında İspanya Süper Kupası'nda karşılaşan iki dev ekibin maçları 3-1 ve 2-0'lık skorlarla sonuçlanırken kupayı müzesine götüren ekip Real Madrid oldu.



El Clasico dünyanın en büyük iki futbolcusunu da karşı karşıya getirecek. Barcelona'nın yıldız oyuncusu Messi bu sezon oynadığı tüm kulvarlarda 18 gol atarken, Ronaldo 14 golle takımına katkı sağladı.

Real Madrid La Liga'da 16 hafta(1 maçı eksik) sonunda topladığı 31 puan ile 4. sırada bulunuyor. Lige istediği gibi başlayamayan Real, 15 maç sonunda 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Madrid'in evinde bileği bükülmüyor. Eflatun-Beyazlılar son 32 iç saha maçının 30'unda yenilmedi.

La Liga'da lider durumda bulunan Barcelona, ligde nağmağlup durumda. 16 maç sonunda 13 galibiyet, 3 beraberlik alan Barcelona en yakın takipçisi Atletico Madrid'e 6 puan fark ederken, ezeli rakibi Real Madrid'e 11 puan fark attı. Son 23 maçında 20 galibiyet alan Katalan ekibi harika gidişatını Madrid deplasmanında sürdürmek istiyor.

İki takım arasında oynanan son 5 maç

Real Madrid 2 - 0 Barcelona
Barcelona 1 - 3 Real Madrid
Real Madrid 2 - 3 Barcelona
Real Madrid 2 - 3 Barcelona
Barcelona 1 - 1 Real Madrid

Haberin Devamı