Spor Real Madrid koltuğu devraldı

Real Madrid koltuğu devraldı

Paylaş
Real Madrid koltuğu devraldı

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 10. haftasında, Real Madrid deplasmanda Real Sociedad'ı 1-0 yenerek liderliğe yükseldi

Karşılaşmada, Real Madrid’in golü 9. dakikada Higuain’den geldi. Madrid ekibi böylece puanını 25’e çıkararak ligde zirveye yükseldi. Real Madrid’deki milli futbolculardan Hamit Altıntop, maçta forma giymedi.

BARCELONA 5'LEDİ

Şampiyonluk adaylarından Barcelona, evinde ağırladığı Real Mallorca’yı 5-0 yendi. Karşılaşmayı Messi (Dk. 13 penaltıdan, 21 ve 30), Isaac Cuenca (Dk. 50) ve Dani Alves’in (Dk. 90 2) golleriyle kazanan Barcelona puanını 24’e çıkardı ve 2. sıraya yükseldi.

LEVANTE LİDERLİĞİ KORUYAMADI

Haftaya lider giren Levante ise Osasuna deplasmanında 2-0 mağlup oldu ve 3. sıraya düştü. Maçta Osasuna’nın golleri Alvaro (Dk. 40) ve Nino’dan (Dk. 44) geldi.

TOPLU SONUÇLAR VE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Valencia da sahasında ağırladığı Getafe’yi 3-1 yenerek 4. sıradaki yerini korudu. Maçta Valencia’nın gollerini Sofiane Feghouli (Dk. 12 ve 25) ve Aduriz (Dk. 76) attı. Getafe’nin tek golü ise Diego Castro’dan (Dk. 23) geldi. Valencia’da milli futbolcu Mehmet Topal forma giymedi.

ARDA ASİSTİNİ YAPTI

Atletico Madrid ise milli futbolcu Arda Turan’ın 90 dakika oynadığı maçta Real Zaragoza’yı 3-1 yendi ve 10. sıraya yükseldi. 7 maç aradan sonra yine galibiyetle tanışan Atletico Madrid’in gollerini Adrian (Dk. 19 ve 75) ve Alvaro Dominguez (Dk. 31), Real Zaragoza’nın golünü Helder Postiga (Dk. 79) attı.

GOL KRALLIĞI

13 gol: Lionel Messi (Barcelona)
10 gol: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) Gonzalo Higuain (Real Madrid)
6 gol: Radamel Falcao (Atletico Madrid) Roberto Soldado (Valencia)
5 gol: Fernando Llorente (Athletic Bilbao) Juanlu (Levante).

Haberin Devamı