Bilim - Teknoloji Realme 7 Pro inceleme: 40 dakikanın altında full şarj olan telefon
Paylaş
Realme 7 Pro inceleme: 40 dakikanın altında full şarj olan telefon

Realme 7 Pro, Realme’nin kaliteli ve uygun fiyatlı akıllı telefon üretebildiğini bir kez daha kanıtlıyor. Bugün sizlerle beraber Realme 7 Pro’yu yakından inceleyeceğiz. Onur Binay/posta.com.tr

Realme 7 Pro’nun tasarımı hakkında çok da eksi yanı olduğunu söyleyemeyiz. Tabii ki üst markası Oppo ya da iPhone kadar yakışıklı durmuyor. Fiyat/performans cihazı olduğu için bu seviye için oldukça yakışıklı. Plastik yapının hafifliği biraz fark ediliyor ama çok da göze batan ucuz bir yapısı yok. Parmak izi sensörünü ekranın içine entegre etmeleri de güzel bir düşünce olmuş, çünkü artık arka kapakta parmak izi olması eski moda oldu.

Haberin Devamı

Realme 7 Pro’nun 6,4 inçlik, 1080 x 2400 OLED ekranı ince çerçeveler ile geliyor ama alt kısmında yine fazlalık var. O alan biraz dikkat çekebiliyor. Bu fiyat bandına göre ekrandaki parlaklık ve kontrast seviyeleri göze çok hoş geliyor. 60Hz yenileme hızının yeterli olduğunu söyleyebilirim. İşin tuhafı Realme 7 modeli 90Hz yenileme hızı sunuyor. Fakat LCD panel kullanıyor. Orta seviye cihazlar olduğu için 120Hz yenilme hızı gibi teknolojilerin daha zamanı var gibi. Oyun oynarken, film izlerken ya da internette gezinirken ekran üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor.

Uygun fiyatlı bir cihaz olduğu için belirli özelliklerden mahrum kalacağını tahmin etmişsinizdir. Bunlardan biri de su geçirmezlik sertifikası. Realme 7 Pro’nun maalesef IP68 sertifikası bulunmuyor. 3,5mm jak girişi ise var. Böylece kablolu kulaklıklarınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Neyse ki artık bütçe dostu cihazlarda USB-C kullanıyor ve Realme 7 Pro da bunlardan biri. İki tane farklı renk seçeneği var, Gümüş ve mavisi renkler parıltılı ve göze hoş geliyor. Cihazın çift SIM kart desteği ve arttırılabilir hafıza için SD kart girişi de mevcut.

BATARYA VE KAMERA PERFORMANSI

Realme 7 Pro, 64MP geniş+ 8MP ultra geniş+ 2MP makro ve 2MP derinlik olarak ayrılmış dörtlü kamera setiyle geliyor. Ön tarafta ise 32MP geniş açılı bir selfie kamerası bulunuyor. Kağıt üzerinde bu saydığım özellikler kulağa çok hoş geliyor, fakat bu fiyata rakipleri kamera konusunda biraz daha önde. Tabii ki kötü bir kameraya sahip olduğunu söylemiyorum, sadece daha iyi olabilirdi.

Sosyal medya için fotoğraf çeken bir kullanıcıysanız problem yaşayacağınızı düşünmüyorum ya da arkadaşlarınızla bir yere gittiğinizde çektiğiniz fotoğraflar sizi tatmin edecektir. Fotoğrafların çözünürlüğü gayet güzel ve doğru ışıkta fotoğraf çektiğinizde detayları size keskin bir şekilde yansıtıyor. Daha geniş alanları perspektifinize sığdırmak istiyorsanız, ultra geniş açı kullanışlı olabilir. Dediğim gibi kamerası iyi ama daha da iyi olabilirdi.

Düşük ışık performansı biraz kötü ama zamanlamayı iyi tutturabilirsiniz güzel kareler yakalayabilirsiniz. Realme 7 Pro’yu kendi fiyat segmentinde rakipleriyle karşılaştırdığınızda ise onları zora sokabilir. Kısaca bu cihazla çekeceğiniz karelerin sizi hayal kırıklığına uğratacağını düşünmüyoruz.

Haberin Devamı

Pil ömrü ve şarj süresi Realme 7 Pro’nun belki de en dikkat çekici özellikleri. 4.500mAh bataryaya sahip olan 7 Pro sürekli kullanmama rağmen tek şarj ile 1.5 günden fazla gidiyor. Eğer parlaklığı kısıp, biraz daha az yorarsanız 2 günü geçebilirsiniz. 1 saat boyunca full parlaklıkla PUBG oynadığımızda sadece %6 şarjının azaldığını gördük ki bunun çok iyi bir rakam olduğunu belirtelim. Ayrıca, 65W şarj adaptörüne sahip olduğu için 34 dakikada %100 şarj edebilirsiniz.

Sonuca bağlayacak olursak…

Realme 7 Pro 3.600 TL bandında bu denli yüksek performans veren nadir cihazlardan biri. Bir telefon için fazla para harcamak istemiyorsanız ama güzel tasarım, süper pil ömrü ve iyi bir kamera seti aradığınız özelliklerse bizce Realme 7 Pro listenizde olması gereken bir cihaz.

Haberin Devamı

Artıları

65W SuperDart Şarj

Uygun fiyat

Güzel tasarım

Eksileri

Düşük ışık performansı grenli

Düşük modelinde 90Hz olmasına rağmen burada 60Hz var