Bilim - Teknoloji Realme Buds Air Neo inceleme: Uygun fiyatlı kablosuz kulaklık
Paylaş
Realme Buds Air Neo inceleme: Uygun fiyatlı kablosuz kulaklık

Kablosuz kulaklıklar çok yönlülükleri sebebiyle kullanıcılar tarafından çabucak benimsendi. Bunu ilk yapan marka Apple’dı. Fakat fiyatı biraz pahalı olduğu için kullanıcıların genelinin sahip olabildiği bir kulaklık değildi. Birçok marka AirPods benzeri kulaklıklar çıkardı, aralarında başarılı ve başarısız örnekler var. Realme, geçtiğimiz yıllarda Buds Air’i tanıtmıştı, şimdiyse Buds Air Neo ile performansını biraz daha ileri götürmeyi planlıyor. Peki uygun fiyatlı kablosuz kulaklılardan biri olan Realme Buds Air Neo neler yapabiliyor? Onur Binay/posta.com.tr

Cihaza ilk baktığınızda AirPods ile ayırt etmekte zorlanabiliyorsunuz. Beyaz renginde sadece kulaklıklar değil, şarj kutusu da AirPods’a olan benzerliğiyle dikkat çekiyor. Kulaklıklar, pürüzsüz ve parlak bir plastikten yapılmış. AirPods’lar kadar kompakt değiller, fakat ağır da değiller. Orta yolu bulduklarını söyleyebiliriz. Kullanım süremiz boyunca kulaktan çıkıp düşmediklerini de belirtelim.

Haberin Devamı

Kulaklıklar tek başına 4.1 gram ağırlığıyla oldukça hafifler. 13 mm büyük dinamik sürücülere sahip oldukları göz önünde bulundurulduğunda hem boyut, hem de ağırlık konusunda başarılılar. Şarj kutusu 30 gram ağırlığıyla cepte taşımak için ideal. Mikro USB ile şarj edilebilen Buds Neo sizi burada biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Mikro USB yerine Type-C şarj bağlantısı olsaydı daha iyi olabilirdi. Kulaklıkların üzerinde fiziksel bir tuş yok. Arka tarafındaki küçük alan, dokunmatik olduğu için aramaları yanıtlayabilir ve müziğinizi kontrol edebilirsiniz.

Realme Link uygulamasını kullanarak kulaklığın başka özelliklerini de etkinleştirebilirsiniz, Google Asistan’ı açmak gibi. Kulaklıklar, IPX4 sertifikasına sahip olduğu için tere ve suya karşı dayanıklı. Bu sayede de spor salonunda rahatça kullanabilirsiniz. Bluetooth 5.0 ile daha sağlıklı bir bağlantı kurabilir ve düşük gecikme modu sayesinde oyun oynarken rakiplerinizi daha hızlı duyabilirsiniz.

Haberin Devamı

PERFORMANSI NASIL?

Kulaklıkları telefonunuzla eşleştirmek oldukça kolay ve Google Fast Pair ile sonraki kullanımlarda daha hızlı bağlantı sağlıyor. Şarj kutusunun üzerindeki düğmeye basıp eşleştirme moduna aldıktan sonra telefon ile eşleştirebiliyorsunuz. Realme R1 çipi sayesinde kulaklık bağlantı konusunda sıkıntı çıkarmıyor. İki kulaklık arasında bir senkronizasyon problemi de yok. Realme, cihazın 10 metrelik kablosuz mesafesi olduğunu söylüyor. Testlerimiz sonucunda, uzakta olsam bile kopma problemi yaşamadık.

Kulaklıkları dokunarak kontrol edebilirsiniz, fakat seçenekleriniz biraz kısıtlı. Müzik dinlerken parçayı başlatabilir, durdurabilir ya da sonrakine geçebilirsiniz. Kulaklıklar üzerinden ses ayarlama maalesef yok, bunu telefonunuz üzerinden yapmanız gerekiyor. Ses seviyesine gelecek olursak, çok yüksek seviyeye ulaştıklarını söyleyemeyiz. Yüksek seviyelerde bazı parçalarda ufak dağılmalar yaşanabiliyor. Ancak fiyat/performans ürünü olduğu için bu durum göz ardı edilebilir. Ses seviyesi olarak çok muhteşem performans vermese de açık alanlarda yeterli performansı alabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Ses kalitesi aynı zamanda bu fiyata satın alabileceğiniz en iyisi olabilir. 400 TL fiyatı ve performansıyla muadillerinden önde. Kulaklıklar, 13 mm sürücü ile donatıldığı için bass ağırlıklı şarkılarda güzel hissiyat veriyor ve bu tür şarkı dinleyen kullanıcıları memnun edebilir.

Dinlediğiniz şarkı türleri ve şarkı içinde kullanılan enstrümanlara göre aldığınız geri dönüş farklı oluyor. Örnek verecek olursak, EDM, techno ya da bass ağırlıklı günümüz modası şarkılar dinliyorsanız, kulaklıklar iyi performans veriyor. Fakat işin içine farklı enstrümanlar girdiğinde aynı performansı alamıyorsunuz. Yani Rock veya Metal gibi gitarların, baterilerin ağırlıklı olduğu şarkılardan bahsediyoruz. Bütçe dostu bir kulaklık olduğu için genel anlamda iyi performans verdiğini söyleyebiliriz.

Şarj sürelerinden bahsedip ardından sonuca bağlayalım. Buds Air Neo’yu test sürecinde zorladık ve 3 saat sonunda şarj bitti. Tabi bu sürekli kullanımda gerçekleşti. Kutusu cihazı 15 saat yetecek kadar şarj ediyor.

Haberin Devamı

Sonuca bağlayacak olursak

Günümüzde telefon markalarının neredeyse tamamı ekstra kulaklık girişini cihazlarından kaldırdı, bu da insanları kablosuz kulaklıklara yönlendirdi. 400 TL fiyatı ve uzun batarya ömrüyle Realme Buds Air Neo bizce güzel bir alternatif.

Kulaklık yönlendirmeleri belki biraz daha fazla olabilirdi ama dediğimiz gibi bu bir fiyat/performans cihazı.

Artıları

Uygun Fiyat

13mm sürücüler

Güçlü bass

Eksileri

Mikro USB girişi