Sağlık Recep birkaç gün sonra yüzünü görecek

Recep birkaç gün sonra yüzünü görecek

Paylaş
Recep birkaç gün sonra yüzünü görecek

Akdeniz Üniversitesi'nin üçüncü, Türkiye'nin beşinci yüz nakli yapılan hastası olan 26 yaşındaki Recep Sert, perşembe ya da cuma günü yeni yüzüyle tanışacak

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Özlenen Özkan, 3.5 hafta önce yüz nakli olan Recep Sert’in kendisini merak ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Özkan, "Recep Sert’in serviste tedavisi sürüyor. Bayramdan hemen önce küçük bir operasyon yaptık. Yüzünde temizleme, çenesinde de estetik oynamalar yaptık. Ağız tabanını temizledik, dili az öne aldık. Çok ufak tefek revizyonlar bunlar. Belki bir operasyon daha yapabiliriz. Şu an Recep ile ilgili her şey yolunda" diye konuştu.

İLK TIRAŞINI OLACAK

Recep Sert’in yüz naklinden sonra ilk bayramını yakınlarıyla geçirdiğini söyleyen Doç. Dr. Özkan "Recep bayramı iyi geçirdi. Bu hafta sonu sakal tıraşı olacak, aynada yüzünü görecek. Şu an 3.5 haftalık sakalı var. Çenesini hareket ettirebiliyor. Yakınlarıyla ancak yazarak anlaşabiliyor. Hafta sonu kendisiyle tanışacak. Bu muhtemelen perşembe ya da cuma günü olabilecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

TEN RENGİ UYUŞTU

Ten rengiyle ilgili bir soru üzerine Doç. Dr. Özkan, "Ten rengi Recep’e yakıştı. Zaten donörün ten rengiyle Recep’in ten rengi birbirine yakındı. Normale dönünce fark görülmeyecek. Recep, en erken 15 gün sonra basın önüne çıkabilir. Riskli dönem atlatıldı. İlaç düzeyi de istediğimiz gibi" dedi.

Erol AKKIR/ ANTALYA, (DHA)