Kültür - Sanat Red Bull Music Festival için geri sayım
Paylaş
Red Bull Music Festival için geri sayım

Beş güne yayılan dört farklı konsept, film gösterimleri ve iki farklı sergi ile 60 sanatçının sahne alacağı Red Bull Music Festival İstanbul 26-30 Eylül 2018 tarihleri arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu kapsamlı festival tam 7 ayrı mekânda, farklı disiplinleri ve farklı müzik janralarını festivalin özel temaları altında bir araya getirecek.

New York, Los Angeles, Paris, Berlin ve Sao Paulo’nun aralarında bulunduğu dünyanın önemli 16 farklı şehrinde müzikseverlerle buluşan Red Bull Music Festival 26-30 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbullu müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival, düzenlendiği şehirlerde o şehrin ruhuna özgü müzikal deneyimler ve kürasyonlarla şehrin müzik nabzını tutuyor.

Haberin Devamı

5 gün boyunca farklı konseptlerle müzikseverlere eşsiz bir program ve İstanbul’un çeşitli mekanlarını yeniden keşfetme imkânı sunacak festivalde 60 sanatçı yer alıyor. Festival boyunca dört ayrı konseptte gerçekleştirilecek müzik etkinlikleri, sergiler, film gösterimleri ve söyleşiler sanatseverlere daha önce yaşamadıkları bir festival deneyimi sunacak.

Festivalin dört farklı konseptinden ilki olan Round Robin’de 16 enstrümentalist doğaçlama düetleriyle dinleyicinin karşısına çıkarken, Art of B-Movies konseptinde söyleşi, film gösterimleri, sergiler ve canlı film konseri gerçekleşecek. İki yaka tek sahne söylemiyle ortaya çıkan East vs West konseptinde hip hop kültüründeki ‘doğu-batı’ yakası çekişmesi İstanbul Boğazı’nın ortasında, Asya ve Avrupa’nın birleştiği yerde bir MC ve beatmaker’ı bir araya getirecek ve gece Zorlu PSM’de devam edecek. 20’nci yılını kutlayan Red Bull Music Academy’ye ithaf edilen RBMA gecesinde ise sabaha kadar kesintisiz müzik deneyimi yaşanacak.

Haberin Devamı

Festival kapsamında tarihi Kadıköy Sineması’nda artık bir klasik haline gelmiş ‘B-Movie’ filmleri gösterilecek. Yılmayan Şeytan adlı filmin Gaye Su Akyol ve Bubituzak tarafından yorumlanacak ‘soundtrack’leri de özel bir konserle film severlerle buluşacak. Söz konusu konserden hemen önce ise Güven Erkin Erkal, Can Evrenol, Melikşah Altuntaş ve Kunt Tulgar B-Movie’ler üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirecekler. Güven Erkin Erkal’ın arşivinden orijinal dönem posterleri de 4 gün boyunca Kadıköy Sineması fuayesinde sergilenecek. 20 farklı illüstratörün tekrar yorumladığı posterler sergisi ise festival boyunca Moda’da olacak.