Bilim - Teknoloji Reddit, Clubhouse benzeri bir özellik üzerinde çalışıyor: Reddit Talk
Paylaş
Reddit, Clubhouse benzeri bir özellik üzerinde çalışıyor: Reddit Talk

Reddit, Reddit Talk adında Clubhouse benzeri bir özellik test etmeye başladığını duyurdu. Test aşamasında olan özelliğin, kısa bir süre içerisinde dünya genelindeki tüm kullanıcılara açılacağı belirtildi.

Reddit, Clubhouse’un popüler hâle getirdiği formatı Reddit Talk adıyla sunacak. Reddit Talk’a ilk etapta subreddit moderatörleri başvurabilecek. Davetiye dağıtımı da yakında başlayacak.

Haberin Devamı

Reddit’ten yapılan açıklamada, sesli sohbet odalarının soru-cevap seansları, Bana İstediğini Sor oturumları, dersler, spor, radyo tarzı tartışmalar ve topluluk geri bildirimi oturumları için kullanılabileceği belirtildi.

Reddit Talk’ta sadece subreddit moderatörleri bir oturum başlatabilecek. Ancak moderatörler oturumlara kendileriyle birlikte sunuculuk yapmaları için başka kişileri konuşmacı olarak davet edebilecek. Herhangi bir Reddit kullanıcısı bu oturumu iOS veya Android uygulaması üzerinden dinleyebilecek. Yöneticiler kullanıcıları oturumdan çıkarabilecek ve yeniden odaya girmelerini engelleyebilecek.

Dinleyiciler ise herhangi bir sesli sohbete katılım sağlayabiliyor, konuşmacıları dinleyebiliyor, emojilerle tepki verebiliyor ve konuşmacı olmak için el kaldırabiliyor. Test aşaması boyunca yalnızca platform moderatörlerinin, topluluk üyeleriyle bir Reddit Talk oturumu başlatabileceği ifade edildi.

Haberin Devamı