Gündem Referandum afişi, kefeni oldu

Referandum afişi, kefeni oldu

Paylaş
Referandum afişi, kefeni oldu

Rüzgardan yırtılan referandum afişini değiştirmekle görevli işçi, soğuktan afişin altına girdi, üzerinden geçen vincin altında can verdi

Rüzgardan yırtılan "Referanduma Evet" afişini değiştirmek için görevlendirilen işçi, havanın soğuk olması ve gündüz de çalışması nedeniyle yorgun düştü. Afişin altına girerek uyuyan işçinin üzerinden vinç geçti. İşçi olay yerinde hayatını kaybetti. Vinç operatörü ve 2 kişi gözaltına alındı

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre olay saat 23.00 sıralarında İstanbul Kartal'daki Yunus Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan eski çimento fabrikasında meydana geldi. Kullanılmayan çimento fabrikasının duvarına asılan "Evet" pankartının değiştirilmesi için reklamcılık şirketi çalışma başlattı.

Olay yerine giden reklam şirketinin çalışanı Halis Atış, vinçe çıkarak rüzgar nedeniyle yırtılan pankartı değiştirmek istedi. Ancak vinç merdiveninin 30 metre yükseklikteki afişi değiştirmek için kısa kalması üzerine olay yerine daha uzun merdiveni olan bir vinç çağırıldı.

SAĞLIK EKİPLERİ GELDİĞİNDE ÖLMÜŞTÜ

Platforma ait vinç yaklaşık 1 saat sonra olay yerine geldi. Ancak vinç operatörü olay yerini geçince çalışanlardan biri vincin peşinden gitti. Vinç durdurularak olay yerine yönlendirildi. Fatih Korkulu'nun kullandığı vinç olay yerine geldiği sırada Atış, yeni hazırlanan "Evet" yazılı pankartın içinde uyuyordu.

Korkulu, kullandığı vinç ile Atış'ın üzerinden geçti. Arkadaşlarının bağırması üzerine vinç Atış'ın üzerinden geçerek daha uzak bir noktaya gitti. Üzerinden vinç geçen Atış, ağır yaralandı. Arkadaşları Atış için olay yerine ambulans çağırdı. Ancak olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonrasında Atış'ın öldüğü tespit edildi. Arkadaşının ölüm haberini alan işçiler gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

ARDINDAN DRAM ÇIKTI

Geçen ay işe başladığı öğrenilen Atış'ın ailesinin geçimini sağlamak için 16 saat çalıştığı öğrenildi. Gündüzde çalıştığı için yorulan Atış'ın havanın da soğuk olması nedeniyle uykusana yenik düştüğü ve üşümemek için pankartın altında uyuduğu öğrenildi. Evli ve 2 çocuğu olan Atış, işe başlar başlamaz anne, baba ve 2 kardeşini de yanına aldığı ve 8 kişinin geçimini sağladığı ifade edildi.

Atış'ın cesedi savcınını incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Vinç operatörü Fatih Köprülü ve Atış'ın 2 arkadaşı da gözaltına alındı. Polis ekipleri de "Evet" yazılı afişi topladı. Reklam şirketi çalışanları afişi kim tarafından değiştirildiği yönündeki soruları "Ak Parti reklamı ama ne olduğunu bilmiyoruz" diye yanıtladı. Öte yandan Atış'ın çalıştığı reklam şirketinin aracında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Esenyurt Belediye Başkanlığı yazılı görev kağıtları dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ramazan EĞRİ -İSTANBUL DHA