Gündem Referandumda oy kullanacak öğrenciler dikkat!

Referandumda oy kullanacak öğrenciler dikkat!

Paylaş
Referandumda oy kullanacak öğrenciler dikkat!

16 Nisan’da yapılacak referandum için seçmen listeleri bugün askıya çıktı. Muhtarlar, vatandaşları ve özellikle oy kullanacak öğrencileri dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyardı

Anayasa değişikliği referandumu öncesinde seçmen listeleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bugün askıya çıkarıldı. Seçmen listelerinde isimleri yer alan vatandaşlar, referandumda oy kullanabilecekken isimleri bulunmayanların ise 26 Şubat’a kadar gerekli işlemleri yapması gerekiyor.

'LİSTELERDE ADI OLMAYANLAR NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURSUN'

Eskişehir Tepebaşı Bölgesi Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Sülbiye Bilen, vatandaşların listeleri mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini söyledi. Bilen, "Vatandaşların oylarını nerede kullanacakları henüz belli değil. Bugün sadece liste olarak belirlendi. Listelerde adı olmayanlar bu süre içerisinde vatandaşların herhangi bir faturalarıyla ve adres beyan formlarıyla birlikte ilgili nüfus müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Nüfus müdürlüğünden alınan imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğiyle birlikte ilçe yüksek seçim kuruluna götürmeleri lazım. Oraya verdiklerinde seçmen listelerinde isimleri çıkmış olacak" dedi.

'ÖĞRENCİLERİN ADRESLERİNİ BİLDİRMELERİ GEREKİYOR'

Muhtar Sülbiye Bilen, okudukları şehirde oy kullanmak isteyen öğrencilere de uyarılarda bulundu.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Sülbiye Bilen, "Ailelerinden uzakta okuyan öğrencilerin eğer yurtta kalıyorlarsa öğrenci belgesi ve yurttan aldığı belgeyle nüfus müdürlüğüne giderek işlemlerini yapabilir. Öğrencilerin, okudukları şehirde oy kullanmaları için nüfus müdürlüklerine giderek kaldıkları adresi bildirmesi gerekiyor. Eğer kiralık bir evde kalıyorsa kira sözleşmesi veya herhangi bir fatura ile başvurmaları lazım. Eğer bir akrabasının, yakınının ya da arkadaşının yanında kalıyorsa ev sahibi ile birlikte nüfus müdürlüğüne gitmesi şart. Bu işlemleri yapmayan üniversite öğrencileri, okudukları şehirde oy kullanamayacak" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, listelerde isimlerinin olup olmadığını Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi internet sitesi www.ysk.gov.tr adresinden öğrenebilecek.