Eğitim - Kariyer Rehber öğretmenler Antalya'da

Rehber öğretmenler Antalya'da

Paylaş
Rehber öğretmenler Antalya'da

İstanbul Okan Üniversitesi’nin Büyük Rehberlik Buluşması’nın 7’ncisi 26-28 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan rehber öğretmelerin bir araya geldiği ekinlikte, rehberlik sorunları konuşuldu. Rehberlik Buluşması’nın açılış konuşmasını yapan Okan Üniversitesi Aday ilişkiler Müdürü Servet Gülsün Şirin, gençlerin iyi bir eğitimle buluşması gerektiğini belirterek, rehber öğretmenlerine büyük iş düştüğünü söyledi. Şirin başarılı, istekli, bilim ve sanatla bütünleşen, nitelikli, geleceğin insanını yetiştirmek için rehberlik öğretmenlerine ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ise, rehber öğretmenleri çok önemsediklerini ve üniversite seçimi konusunda deneyimli olmayan gençleri rehber öğretmenlerin çok doğru yönlendirdiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Çocuğa bütünsel bakılmalı

Açılış konuşmalarının ardından ‘Tercih Rehberliğinin Anatomisi-Teknik ve Psikolojik Süreçler’ paneli yapıldı. Moderatörlüğünü Servet Gülsün Şirin’in yaptığı panelin konuşmacıları; Terakki Vakfı Okulları Yöneticisi ve PDR Uzmanı Alparslan Dartan, Fen Bilimleri Okulları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, Taş Koleji Müdürü Pedagog Ali Akdoğan, Kültür Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Salim Ünsal ve Fenerbahçe Koleji Eğitim Koordinatörü Hayati Oktay’dı. Çocuğu iyi tanıyan rehber öğretmenin doğru yönlendirme yapacağına dikkat çeken konuşmacılar, çocukların psikolojik süreçlerinin göz ardı edilmeden, çocuğa bütünsel olarak bakılması gerektiğini söyledi.