Türkiye (Son Dakika) Rehine krizi operasyonla bitti !

Rehine krizi operasyonla bitti !

Paylaş
Rehine krizi operasyonla bitti !

Koceli'de bir banka şubesine girip 4 kişiyi rehin alan silahlı soyguncu, özel harekat timleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi, içerideki rehineler sağ olarak kurtarıldı

Kocaeli’de banka şubesindekilerin rehin alınması Polis ekipleri banka şubesine operasyon gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bir banka şubesindekileri rehin alan kişiye, polis müdahalede bulundu. Banka şubesinin önüne bir aracın getirilmesinin ardından özel harekat polisleri, operasyon gerçekleştirdi.

Zanlının üzerinde bomba olma ihtimaline karşın polisler çevreye kimseyi yaklaştırmadı. Ancak paketin bomba süsü verilmiş olduğu anlaşıldı. Rehineler ise yara almadan kurtarıldı. Rehineler koşarak dışarıya çıktı.

Operasyon anı kameralara saniye saniye yansıdı. Ağır yaralanan zanlıya hastanede vatandaşlar saldırdı. Polisler ile vatandaşlar arasında hastane önünde kavga çıktı. Kurtarılan rehinelerin isimlerinin Emine Öztürk, Gülşah Bayram ve Kazım Yasal olduğu öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ YARIMEL: SOYGUNCU AĞIR YARALI

Haberin Devamı

Operasyonda ağır yaralandığı bildirilen soyguncu ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de operasyonun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini söyleyen Yarımel, "Olay adi bir suç. Paraya ihtiyacı olduğu için soygunu gerçekleştirmiş. Yarı Arapça, yarı Türkçe konuşuyordu. 4 rehinenin de sağlık durumları iyi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı" dedi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer38712","38712","201511","38712-387906.jpg","1", "0","Rehineleri kurtarma operasyonu kamerada !");

Olay, Gölcük ilçesi Amiral Sağlam Caddesi’nde bulunan bir bankanın şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde bankaya gelen ve elinde silah bulunan çarşaflı 2 erkek çalışanları rehin aldı. Olayı gören vatandaşlar hemen polisi aradı.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bankada çalışan güvenlik görevlisi üst katın camında kendisi atarak zanlılardan kurtuldu. İçeride ise 1 erkek, 2 kadının bulunduğu öğrenildi. Zanlıların hangi amaçla çalışanları rehin aldığı hususunda bir açıklama yapılmadı. Rehin alınan çalışanların, bankanın üst katında telefonla konuştukları gözlendi.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İçeride tahmini 10 kişi var. Bunlar banka çalışanları. Şu anda müzakere yapıyoruz. Soyguna benziyor çünkü paraları torbaya koymuş" dedi.

Haberin Devamı

4 REHİNE 2. KATTAN ATLADI

Banka şubesinde rehin alınan bazı kişiler, ikinci kattan atlayarak kurtuldu. Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi’ndeki bir banka şubesinde silahlı kişinin rehin tuttuğu vatandaşlardan 4’ü, binanın arka kısmından atladı.

İkinci kattan atlamaları nedeniyle yaralanan rehineler, ambulansla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis ekiplerinin, bankadaki silahlı kişiyi ikna etme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Bölgede tedbir amacıyla ambulans bekletiliyor.

Polisler titizlikle operasyon hazırlıklarını sürdürüyor.

KAÇAN REHİNE KONUŞTU

Rehin alındıktan sonra kurtulanlardan Musa Mısırlıoğlu, zanlının çarşaf giydiğini ve sadece gözlerinin gözüktüğünü belirterek, "Elinde sprey vardı, gaz sıktı birinci kattaki herkes dışarı kaçtı" dedi.

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olan Mısırlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay sırasında ikinci katta olduğunu dile getirdi. Mısırlıoğlu, olayın saat 16.55 civarında yaşandığını belirterek, zanlının Türkçe konuştuğunu söyledi. Zanlının bankaya soygun için girdiğini vurgulayan Mısırlıoğlu, şunları kaydetti: "Paraları çıkarttırdı, kasayı boşalttırdı, bankamatikteki paraları da boşalttırdı, çuvala koydu korumayla beraber, bu sefer korumayı rehin aldı. Biz yukarıdaydık 7-8 kişi vardık. İkinci katta da 2 kız vardı, onları ben sakinleştirdim, ’durun’ dedim. Koruma camdan kendini aşağı attı, koruma kendini aşağı atınca yukarıya çıktı. 3-4 el ateş etti, kapıyı kırdı. Odaya girdi, birkaç tane rehine aldı, tekrar aşağı indi." Mısırlıoğlu, arka taraftaki camın oraya konulan merdiven sayesinde kurtulduklarını anlatarak, "Aşağıdan merdiven koydular, oradan atladık. 7-8 kişi camdan çıktık, 3 kişinin ayağı kırıldı. Çarşaf giymiş, sadece gözleri gözüküyor. Elinde sprey vardı, gaz sıktı birinci kattaki herkes dışarı kaçtı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Camdan atlayarak kurtulan AK Parti Gölcük İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Ulufer, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Haberin Devamı

''İçeride tanıdığımız arkadaşlarımız var"

Ulufer’i ziyaret eden AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, kurtulan 5 rehinenin hastanelere kaldırıldığını aktardı. Alp, şöyle konuştu: "Bizim arkadaşlarımız oradaydı, başkan yardımcımız oradaydı. Emniyet gereken önlemleri almış arkadaşlarımız camdan indiler, onları alıp hastaneye getirdik.

Gerek olay yerinde emniyet mensuplarımız gerek hastanedeki sağlık personelimiz müdahalelerini yapıyorlar. Benim bildiğim 5 kişi geldi. İçeride tanıdığımız 3 arkadaşımız var, onların da durumu iyi." Bu arada, polis ekiplerinin, bankadaki silahlı kişiyi ikna etme çalışmaları sürüyor.

Bölgede tedbir amacıyla hala ambulans bekletiliyor.

SİLAHLI SOYGUNCU 800 BİN TL VE OTOMOBİL İSTEDİ

Polis, bankada 4 kişiyi rehin alan silahlı soyguncu ile görüşmelere başladı. Silahlı soyguncu polislerden 800 bin TL para ve bankanın önüne bir otomobil getirilmesini istedi. Bankanın önündeki cadde boşaltılırken, bir otomobil getirildi. Soyguncu ile görüşmeler devam ederken, içeride rehin alınan 2 müşteri ile saklanan 2 stajyerin bulunduğu bildirildi.

ORGAN MAFYASI İDDİASI

Bankanın camından atlayan yaralıların ifadelerinde ise, zanlının çocuklarını organ mafyasının kaçırdığı ve çocuklarını kurtarmak için banka soymayı seçtiğini söylediği iddia edildi.

BANKA ETRAFINDA ÖNLEM SÜRÜYOR

Zanlının taleplerinin yerine getirilmesinin ardından elinde dört rehine olan soyguncunun ne yapacağı beklenmeye başlandı. Polis ekipleri çelik yeleklerini giyerken, banka etrafında da uzun namlulu silahlar ile önlem aldı. Şu anda yanında 4 rehine olan zanlının bankadan çıkması bekleniyor.