Gündem Reina'da 'Sağ kalanlar el kaldırsın' denince ne yaptılar?

Reina'da 'Sağ kalanlar el kaldırsın' denince ne yaptılar?

Paylaş
Reina'da 'Sağ kalanlar el kaldırsın' denince ne yaptılar?

Almanya'nın Düsseldorf kentinden Reina'ya yılbaşı kutlamaya gelen 4 Türk arkadaş saldırı anını anlattı. Katliamın ardından gelen polislerin, "Sağ olanlar el kaldırsın" diye seslendiğini de söyleyen gençler bu talimat karşısında ne tepki verdiklerini de aktardı

Almanya'nın Düsseldorf kentinde yaşayan ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yıla Ortaköy'deki Reina gece kulübünde girip İstanbul tatili yapmak isteyen 4 arkadaş, saldırı sırasında yaşadıklarını anlattı.

'BİZİ MEKANIN SON KISMINDA OLMAMIZ KURTARDI'


Yer olmadığı için arkadaşlarıyla terasa yönlendirildiklerini belirten Oğuzhan Yangın (23), “Saat 01.15’te Reina çalışanlarından birisi bize çarparak kaçmaya başladı. Bu sırada bağrışmalar ve silah sesleri gelmeye başladı. Kendimizi yere attık. Bar kısmına doğru bakınca da yüzü maskeli saldırganı uzun namlulu silahla insanları tararken gördüm. Arka taraftaki kırık bir camdan çıkarak kurtulduk. Bizi mekânın son kısmında olmamız kurtardı” dedi.

'SAĞ KALANLARI DA ÖLDÜRMEK İÇİN BİR OYUN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK'


İnşaat sektöründe çalışan Akın Selçuk, “Birden bir patlama sesi duyuldu. Saldırgan bar bölümüne gelene kadar çok silah sesi duymadık. Dakikalar boyunca taradı. Sonra siren sesleri geldi. İçeri birkaç kişi geldi, polis olduklarını söylediler. ‘Sağ kalanlar el kaldırsın’ dediler. Güvenemedik. Bunun sağ kalanları da öldürmek için düzenlenen bir oyun olabileceği aklımıza geldi. El kaldırmadık” diye konuştu.

'DÖNÜŞÜ ERKENE ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'


Berber Hüseyin Akkaya ise “Yaşadıklarımızdan sonra dönüşü erkene almayı düşünüyoruz” dedi.

'BİRİSİNİN SUYA ATLARKEN BETONA ÇAKILDIĞINI GÖRDÜM'


Otomotiv sektöründe çalışan Samet Dirimeşe de saldırı anını “Küçük bir duvara çıkıp tam denize atlamayı düşünürken, birisinin suya atlarken betona çakıldığını gördüm. O sırada arkadaşım beni aşağı çekti. Sürünerek dışarı çıktık” diye anlattı.

YUSUF DOĞAN / GAZETE HABERTÜRK