Gündem Reina katliamcısı o gece yakalanmasaydı sabah Suriye'ye kaçacaktı

Reina katliamcısı o gece yakalanmasaydı sabah Suriye'ye kaçacaktı

Paylaş
Reina katliamcısı o gece yakalanmasaydı sabah Suriye'ye kaçacaktı

Konya'dan İstanbul'a gelen terörist, Reina canisini Suriye'ye kaçırmak için hazırlık yapmış. İnsan kaçakçılarına dağıtmak için örgütten 197 bin dolar yollanmıştı. Eğer her şey istedikleri gibi devam etseydi, sabah Suriye'ye kaçacaktı...

İstanbul Ortaköy’deki ünlü gece kulübü Reina’yı yılbaşı gecesi Kalaşnikof ile basıp 39 kişiyi katleden DEAŞ’lı terörist Abdülkadir Masharipov önceki gece Esenyurt’taki hücre evinde yakalanmıştı. Polis, caniyi yakalayamasaydı ertesi sabah Suriye’ye kaçacaktı.

4 KEZ ADRES DEĞİŞTİRDİ


Polis, reina katliamcısı Abdülkadir masharipov’u bulmak için 16 günde 152 adrese baskın yaptı. 50 DEAŞ’lıyı yakaladı. Polis bu teröristlerden aldığı bilgiler doğrultusunda masharipov’un istanbul’da kaldığı evleri de belirledi. masharipov, Reina katliamı sonrası Zeytinburnu, Başakşehir (2 ev) ve Silivri’de hücre evlerinde kaldı.

POLİSİN BÜYÜK BAŞARISI


Polis bu 4 adresi de bastı. Sonunda şu bilgiye ulaşıldı: DEAŞ, Masharipov’u Suriye’ye kaçırmak için tüm hazırlığı tamamlamıştı. Sabah, Masharipov sınırı geçecekti. Teröristi kaçıracak olan DEAŞ’lının Konya’da olduğu belirlendi ve takibe alındı. Konya’dan İstanbul’a gelen bu teröristi sivil polisler 5 gün önce Esenyurt’ta siteye girerken görüntüledi.


KOMŞU DAİRE KİRALANDI


Polisler, Konya’dan gelen teröristin girdiği sitedeki eve komşu olan daireyi müşteri gibi kiraladı. 4 gün boyunca daireyi izlediler. istanbul Emniyet Müdürü mustafa Çalışkan “Teröristi sağ yakalayın” emri verdi. Polis önceki gece 23.43’te 5. kattaki dairenin kapı kilidini fünye ile patlattı. Evdekiler ne olduğunu anlayamadan 20 polis içeri daldı.

TEK SİLAH BİLE ATILMADI


Evin planını bilen polisler saniyeler içinde tüm odaları kontrol altına aldı. odasına girdiklerinde Masharipov büyük korku içinde yatağın altındaki bazaya saklanmaya çalışıyordu. Kısa süreli bir boğuşma oldu. Hiç silah patlamadı. Polisler eve girdikten 40 dakika sonra yanlarında teröristler ile Emniyet’e doğru yola çıkmıştı.

KÜRESEL TERÖR


Teröristle birlikte evde Iraklı bir erkek ile Mısır, Senegal ve Somali uyruklu 3 kadın vardı. Hepsi terörist. DEAŞ, hücre evine aile evi görüntüsü vermek için eve kadın terörist de sokmuştu.

TELEVİZYON, TELELFON YOK


■ Evin alışverişini kadın teröristler yapıyordu. reina katliamcısı hiç evden çıkmıyordu.
■ Teröristin yanına aldığı söylenen 4 yaşındaki oğlu evde yoktu.
■ Evde yumurta, sıvı yağ, kahvaltılık ürünler, donmuş tavuk, bol miktarda su ve meyve vardı. Bu alışverişe sık çıkılmadığını gösteriyor.
■ 2+1 evin salonunda 2 çekyat var.
■ Odanın birinde çift, diğerinde bir çift, bir de tek kişilik yatak var.
■ Evde çok az eşya var. TV, bilgisayar, cep telefonu yok.


SİTE HALKI LİNÇ EDECEKTİ


■ Tül perde yoktu, dışarıdan görünmemek için kalın güneşlik kullanıyorlar.
■ Sitenin güvenlik kamerası yok.
■ Teröristlerin üst katında oturan Fikret Atar “Reina canisinin yakalandığını anlayınca komşularla birlikte üzerine hücum ettik. Bayağı bir dayak yedi. Polis elimizden zor aldı” dedi.
■ Teröristlerin bir altında oturan kişi operasyon sırasındaki sesleri karı-koca kavgası zannedip ‘Aile içi şiddet var’ diye polisi aramış.