Bilim - Teknoloji Rekabeti üst noktaya taşıdı
Paylaş
Rekabeti üst noktaya taşıdı

Uzun süredir resmi tanıtımı beklenen Redmi 5 ve Redmi 5 Plus resmen duyuruldu. İkili özelliklerinin yanı sıra fiyatıyla da ilgi topluyor.

Bugüne kadar haklarında yazılıp çizilenler sayesinde epey bilgi sahibi olduğumuz giriş-orta seviye ikili bugün resmi olarak duyuruldu. 5. nesil Redmi ailesi güncel özelliklerinin yanı sıra uygun fiyatlarıyla rakiplerini zorlayacak gibi gözüküyor. Zira modeller büyük pil, FullView panel ve geniş ekranlarıyla dikkat çekici detayları bünyesinde toplamış.

Xiaomi Redmi 5

İlk olarak Redmi 5’i gözden geçirelim. Abisinin hem ekran boyutu, hem de özellik olarak kırpılmış modeli sayılabilecek olan telefon, 5.7 inçlik 18:9 oranlı bir panele sahip. Bu panel, HD+ çözünürlük ile destekleniyor. 8 çekirdekli 1.8 GHz’lik Snapdragon 450’den gücünü olan Redmi 5’e, 2 veya 3 GB’lık RAM eşlik ediyor. Bellek opsiyonlarının depolama kısmında ise 16 ve 32 GB seçeneklerini görüyoruz. Dahili olan bu depolamaya 128 GB’a kadar microSD desteği sunulmuş durumda. Her iki yüzde led flaşlı 12 MP arka; 5 MP ön kameraya sahip olan akıllı telefon, Android 7.1.2 Nougat ile kutudan çıkacak. Telefonun pili ise 3300 mAh.

Güncel kura göre telefon, 120 ve 135 dolarlık fiyattan 12 Aralık’ta satışa çıkıyor olacak.

Xiaomi Redmi 5 Plus

5. nesil Redmi’nin abi modeli de her konuda en az kardeşi kadar iddialı. Xiaomi’nin bu kez 5.99 inçlik ekran boyutu tercih ettiği cihazda Full HD+ çözünürlüğe yer verilmiş. Değişen noktalardan bir diğeri de yonga seti. Qualcomm’un Snapdragon 625 yonga seti akıllı telefonda görev yapacak. RAM opsiyonları da birer GB artırılmış ve 3/4 GB olmuş. Aynı şekilde depolama seçeneklerinde de yükseliş tercihi var: 32/64 GB. Telefonun her alanında yükseliş tercihlerinde bulunan Xiaomi, pili de 4000 mAh’e çekerek cihazın iddiasını bir kat daha yükseltiyor.

Yine 12 Aralık’ta Çin’de raflara girecek olan orta seviye model, 150 ve 195 dolarlık fiyat etiketiyle piyasayı kasıp kavuracak gibi gözüküyor.

2017’nin En Çok Paylaşılan Tweet’leri

Haberin Devamı