Gündem Rektör Büyükkasap intihar etti

Rektör Büyükkasap intihar etti

Paylaş
Rektör Büyükkasap intihar etti

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap intihar etti

Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü görevini 3 yıldan bu yana sürdüren 48 yaşındaki Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, kampus içindeki konutta intihar etti. İple kendisini tavana asan Prof.Dr. Büyükkasap'ın geçen hafta düzenlenen ve Yapı İşleri Daire Başkan Vekili Namık Kemal Deveci, Makine Mühendisi Erhan Puyan ve müteahhit Erdin Aydın'ın tutuklandığı ihale operasyonu ve gelişmelere üzüldüğü belirtildi.

Eşi ve çocukları daha önce görev yaptığı Erzurum'da oturan ve kendisi de Erzincan'da Eğitim Fakültesi bahçesinde bulunan Rektör Konutu'nda yalnız kalan Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap, bu sabah göreve gelmedi ve Şehitler Günü töreninde de görünmedi. Saat 12.30'da konuta giden görevliler Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın tavana asılı cesediyle karşılaştı. Olayı öğrenen Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, konuta gelerek olayla ilgili bilgi aldı.

BASINA AĞIR SUÇLAMA

Eşi ve çocukları eğitim durumları nedeniyle Erzurum'da bulunan Prof.Dr. Büyükkasap'ın ölüm haberini alan arkadaşları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Hıçkırarak ağlayan Atatürk Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Yaşar Sütbeyaz, "Erdoğan'ı kaybettik. Çok üzgünüz" dedi.

Rektörün intiharı Erzincan Üniversitesi'nde şok etkisi yaratırken, bazı üniversite görevlileri "Sizin yüzünüzden oldu" diyerek basın mensuplarına tepki gösterdi.

İKİ SATIR NOT BIRAKTI

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, “İntihar sebebiyle ilgili herhangi bir tespitimiz yoktur. Bir not bırakmış. Notta sadece ailesine ve çocuklarına selam söylemiş. Bunun dışında bildiğimiz bir olay yok” dedi.

Rektör Prof.Dr. Büyükkasap'ın Erzincan Üniversitesi'nde 11 Mart'ta Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nda ihale soruşturması sırasında gözaltına alınan 3 yöneticinin tutuklanmasına üzüldüğü belirtildi. Rektör Prof. Dr. Büyükkasap'ın, Erzincan Üniversitesi'ni kuran kişi olduğunu belirten bazı yakınları, "Kurduğu üniversitede böyle bir yolsuzluk olayının ortaya çıkarılmasını gururuna yediremedi" diye konuştu.

Rektör Erdoğan Büyükkasap kimdir?

Kurduğu üniversitede bugün intihar eden Prf. Dr. Erdoğan Büyükkasap, 3 Şubat 1962 tarihinde Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nde dünyaya geldi.

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nden 1983 yılında mezun olduktan sonra, Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. Erdoğan Büyükkasap, atom ve molekül fiziği dalında 1994 yılında doçent, 1999 yılında ise profesör oldu. Ağrı, Erzurum, Erzincan'da fakülte dekanlıkları yapan Prof.Dr. Büyükkasap, 2007 yılından bu yana Erzincan Üniversitesi rektörlüğünü yapıyordu.

İhale operasyonu

Erzincan Üniversitesi'nde geçen hafta yapılan operasyonunda, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişiden Yapı İşleri Daire Başkan Vekili Namık Kemal Deveci, Makine Mühendisi Erhan Puyan ve Müteahhit Erdin Aydın tutuklandı.

Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne geçen yılın Temmuz ayında kalorifer dairesi yaptırılmasına karar verildi. İddialara göre Yapı İşleri Daire Başkanlığı kalorifer dairesi yapımını ihale etmeden 'Eral İnşaat' firmasına yaptırdı. Geçen yılın ekim ayında ise işlemler tamamladı.

Cumhuriyet savcılığı şikayetler üzerine soruşturma başlattı. Bunun üzerine Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nda çalışan görevliler ile bazı kişiler teknik takibe alındı. Ayrıca Sayıştay Müfettişleri de Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nda inceleme yaptı. Yaklaşık 4 ay süren teknik takip ardından savcılık operasyonun başlatılmasını istedi.

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 11 Mart'ta Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na baskın düzenledi. İhaleye fesat karıştırdıkları ididasıyla aralarında daire başkanı, şube müdürü, 3 mühendis, 3 teknisyen ve 2 müteahhitin bulunduğu toplam 10 şüpheli gözaltına alındı, bazı evrak ve bilgisayarlara da el konuldu.

Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir gece Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan şüpheliler, adliyeye çıkarıldı. Savcı tarafından gece yarısına kadar sorgulananlardan 7'si serbest kalırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen Yapı İşleri Daire Başkan Vekili Namık Kemal Deveci, Makine Mühendisi Erhan Puyan ve Müteahhit Erdin Aydın tutuklandı.

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

3