Gündem Rektör yardımcısı Bülent Arı istifa etti

Rektör yardımcısı Bülent Arı istifa etti

Paylaş
Rektör yardımcısı Bülent Arı istifa etti

Bir televizyonda katıldığı canlı yayında "Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor, ben her zaman cahil halka güvendim" diyen Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı tepki çekmişti. Arı, rektör yardımcılığı görevinden istifa etti. Arı, söz konusu programa ilişkin görüntülerin montajlandığını ileri sürdü

Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bülent Arı katıldığı bir canlı yayın programında “Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor, ben her zaman cahil halka güvendim” demiş ve skandal yorumlara imza atmıştı.

Haberin Devamı

Sabahattin Zaim Üniversitesi yönetimi, Arı’nın istifa ettiğini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU SERT ELEŞTİRMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında “Cahil halka daha çok güveniyorum” diyen Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı’ya “Nasıl okumuş, nasıl profesör olmuş. Hani geri zekalı desem adama hakaret etmiş olurum. Geri zekalılığın da bir düzeyi var” sözleriyle tepki göstermişti.

NE DEMİŞTİ

Bülent Arı katıldığı yayında, "Ben daha çok cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede. Ülkeyi ayakta tutacak olanlar okumamış hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halkın ferasetine ben güveniyorum. Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ülkeyi ayakta tutacak olanlar okumamış cahil halk. Türkiye’nin okumuş kesimi profesörden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları.

Haberin Devamı

Olayları en rahat okuyanlar ilkokul mezunları. Üniversite ve sonrası çok vahim. Çünkü zihinleri bulanık. Sultan Hamit devrine dönelim. Sultan Hamit mülkiye olmak üzere sultaniyeleri kurdu. Yani Osmanlı Aydınlanması’nı sağlayan Sultan Hamit’tir. Bu okullarda okuyanlar Sultan Hamit’in devirdir. Bu okullarda okuyanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar Osmanlı Aydınlanması’nın mezunlarıdır. Biz de de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar bazıyor. Ben açıkçası korkuyorum.” demişti.

'GÖRÜNTÜLER MONTAJLANMIŞ'

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Bülent Arı, istifasıyla ilgili haberlere konu olan ve video paylaşım sitelerinde yer alan katıldığı bir programın görüntülerine işaret ederek “Youtube'da yer alan görüntülerim yanlış şekilde montajlanmış. Üniversitenin adının yıpranmaması için istifa ettim" dedi.

DHA