Ekonomi Renault'nun çılgın konsepti Frendzy

Renault'nun çılgın konsepti Frendzy

Paylaş
Renault'nun çılgın konsepti Frendzy

Frendzy Renault'nun şu anda hem günlük, hem ticari versiyonlarla satılan Kangoo serisiyle temsil edildiği küçük minibüs segmentine yeni bir boyut getiriyor

Renault’nun tasarım bölümü başkanı Laurens van den Acker şöyle dedi: “Frendzy Renault’nun DeZir ile başlayan yeni tasarım stratejisini ortaya koyan dördüncü araç. Renault’nun faaliyetlerinin kilit bir parçası olan hafif ticari araç dünyasına özgün ve yenilikçi bir duruş getiriyor.”

Haberin Devamı

Frendzy hem keyif, hem de ticari faaliyetlere yönelik çift yönlü asimetrik bir gövde tarzına sahip.

Yolcu tarafı iş amaçlı ve ne cam, ne de merkezi direk yok, sadece tek bir geleneksel kapı ve 37 inçlik bir geniş ekran barındıran bir kayar kapı bulunuyor. Bu ekran mesajlar veya reklamlar göstermek için kullanılıyor.

Sürücü tarafı ise aileye yönelik ve yan pencereler ve merkezden açılan kapılar içerse de yine merkezi direk içermiyor.

Arka tarafta ikiye ayrılan bir bagaj kapağı var ve arka koltuklar kimse oturmadığı zaman iç kısım 2.250 litreye kadar yük hacmi sunuyor.

Renault iç kısımda yoğun olarak ahşap ve metal kullanmış ve kokpitte aracın kullanımına göre renk değiştiren bol miktarda ışık barındıran fütürist bir tema çevresinde tasarlamış.

Haberin Devamı

Daha pratik olarak, Frendzy cüsseli cisimlerin şekline kendini uyarlayan kumaş bir tavana sahip. Renault’ya göre yükün zemine sabitlenmesine imkan tanıyan manyetik sabitleyiciler bulunuyor, ön koltuk da yer açmak için öne katlanabiliyor.

Konsept otomobil 4.09 metre uzunluğa, 1.87 metre genişliğe ve 1.74 metre yüksekliğe sahip.

Araç gücünü 40 kW gücünde 226 Nm tork üreten elektrikli motorundan alıyor. Azami hızı 130 km/s.

Konsept bu sene sonunda 64. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.