Yaşam 'Rengi mavi olacak mesaj başına ücret alacak' kandırmacası

'Rengi mavi olacak mesaj başına ücret alacak' kandırmacası

Paylaş
'Rengi mavi olacak mesaj başına ücret alacak' kandırmacası

Facebook'un Whatsapp'ı almasıyla birlikte Whatsapp'ın paralı olacağını ve atılan mesaj başına ücret talep edeceği mesajları tekrar hortladı. Peki böyle bir şey söz konusu mu?

Whatsapp'ın yönetiminin el değiştirmesiyle birlikte Facebook'un 19 milyar dolarlık harcamasının karşılığını alabilmek için Whatsapp'ı ücretli hale getireceğini düşünenler bunu fırsata çevirdi. Whatsapp'ta gelişigüzel kullanıcılara gönderilen mesajda 'Whatsapp cumartesi sabahı ücretli olacak. En az 10 kişiye bu mesajı gönderirsen logon mavi olacak ve ücretsiz kullanmaya devam edebilirsin. Whatsapp 0.01 euro / mesaj olacak." deniyor.

Ancak böyle bir şey söz konusu değil. Whatsapp'ın yeşil logosu siz mesajı kaç kişiye gönderirseniz gönderin mavi olmayacağı gibi, zaten Whatsapp'ın mesaj başına ücret alması şirketin gündeminde bile yok.

Whatsapp'ın kullanıcılardan yıllık bir defaya mahsus ücret aldığı doğru; ancak mesaj başına ücret alımı söz konusu değil. Bu nedenle bu tür mesajlara hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerekiyor.

WHATSAPP KANDIRMACASI YENİ DEĞİL


Geçen yıl da benzeri bir formatta birçok Whatsapp kullanıcısına mesaj geliyordu. Mesajda da yine Whatsapp'ın ücretli olacağı; ancak bu mesajı x kişiyle paylaştığınızda logonuz mavi olacak ve uygulamanın bu haliyle ücretsiz kullanılabileceği dile getiriliyordu. Elbette bu bir tuzak mesajdı. Bu mesajlara inanan kişilerin çokluğu nedeniyle mesajlar kısa sürede yayıldı. Mesajlar sosyal medyada da o kadar yoğun konuşuldu ki Twitter’da en çok konuşulanlar listesine girdi.

Haberin Devamı