Gündem Ressam Kino herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Ressam Kino herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Paylaş
Ressam Kino herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Mardin'de Leyla Kino, bu yıl liseyi bitiren oğlu Şeyhmus Kino'ya, İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nden gelen burslu okuma teklifini yanlışlıkla ekmek pişirdiği tandırda yakmıştı. Bu olaydan sonra herkesin merake ttiği soruyu Şeyhmus yanıtladı

Mardinli 17 yaşındaki Şeyhmus Kino, Oxford'dan burs teklifi almıştı, fakat genç ressam için gelen teklif mektubunu okuma yazma bilmeyen annesi tandırda bir güzel yakmış, oğlunun umutlarını yıkmıştı.

Haberin Devamı

Haberdeki bir ayrıntı okuyucuların dikkatini çekmişti. Ressam Şeyhmus Kino, Almanya’nın Mannheim Eyaleti’nde düzenlenen ve dünyanın bir çok ülkesinden yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı ’Hayal dünyasında serbest çalışmalar’ adlı resim yarışmasında birinci olmuştu. Kino buradan kazandığı ödül olan 350 bin lirayı Afrika’da açlıkla mücadele eden Somali’ye bağışlamıştı.

Ressam Kino herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Şeyhmus madem bu kadar fakirdi katıldığı bir yarışmada kazandığı birinciliğin karşılığı olan 350 bin TL'yi neden Somali'ye bağışlamıştı? İşte bu sorunun yanıtı yine Şeyhmus'dan geldi.

Genç yetenek hurriyet.com.tr'deki haberin yorum bölümüne bir yorum gönderip merak edilen soruyu şöyle yanıtladı: "Arkadaşlar öncelikle bir şey demek istiyorum; yarışmayı kazanan kişi kazandığı ödülü bağışlamak zorundaydı. Onun için ben bir şey yapamıyorum ama ben yine devam edeceğim. Hayallerimin peşini bırakmayacağım. Ben Leonardo Da Vinci gibi tanınmak, Picasso gibi tablolarında anlam aramak ve Salvador Dali gibi sürrealist olmak istiyorum."

Haberin Devamı