Merkez Restorasyonu tamamlanan tarihi Batıayaz Köprüsü hizmete açıldı

Restorasyonu tamamlanan tarihi Batıayaz Köprüsü hizmete açıldı

Paylaş
Restorasyonu tamamlanan tarihi Batıayaz Köprüsü hizmete açıldı

Restorasyonu tamamlanan tarihi Batıayaz Köprüsü hizmete açıldı

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)- Hatay'ın Samandağ ilçesinde restitüsyon ve restorasyon işlemleri tamamlanan, Osmanlı dönemine ait Batıayaz Köprüsü, törenle hizmete açıldı.
Hatay’ın Samandağ ilçesi, Yaylıca Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Eriklikuyu Mahallesi Muhtarı Hamit Aktaş, tarihi köprünün tekrar köy halkı ve turizmin hizmetine sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Rahmi Doğan ise, havasıyla, yeşiliyle, toprağıyla, tarihiyle, turizmiyle, kültürüyle bu coğrafyanın insanları cezbettiğini belirttiğini belirterek, "Tarihte de bu böyle olmuştur. İnsanlar hep buraları istemişler, bu topraklar için savaşmışlar, bu topraklarda savaşmışlar. Bu topraklar kıymetli" dedi.
Hatay'ın, turizmden beklentisi olan, pay almak isteyen, bu konuda da imkanları bulunan bir il olduğunu dile getiren Doğan, şöyle devam etti: "Turizmin geliştirilmesi için elimizden geldiği kadar gayret gösteriyoruz. Hem Valilik hem Büyükşehir Belediyesi olarak ve diğer belediyeler, kaymakamlıklar olarak elimizden gelen her türlü imkanı kullanarak turizmden ciddi pay almak istiyoruz. Niye istiyoruz? Bizim tarihimiz, kültürümüz, tabiatımız, denizimiz, kumumuz var. Biz 10 dakikada denize inilip 10 dakikada yaylaya çıkılabilen bir iliz. Böyle bir imkanı başka yerlerde bulmak çok zor" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da hasar gören köprüyü aslına uygun restore ederek tekrar kullanıma açtıklarını belirtti. Konuşmaların ardından, 3,8 metre genişliğinde, 36,5 metre uzunluğundaki tarihi köprünün açılış kurdelesi kesildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı