Reyhanlı Reyhanlı Barajı’nda 176 bin 950 dekar tarım arazisi, modern sulama şebekesine kavuşacak

Reyhanlı Barajı’nda 176 bin 950 dekar tarım arazisi, modern sulama şebekesine kavuşacak

Paylaş
Reyhanlı Barajı’nda 176 bin 950 dekar tarım arazisi, modern sulama şebekesine kavuşacak

Reyhanlı Barajı’nda 176 bin 950 dekar tarım arazisi, modern sulama şebekesine kavuşacak

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Reyhanlı Barajı sulamasının ikinci kısım işinin sözleşmesinin imzalandığı müjdesini verirken, projeyle 176 bin 950 dekar tarım arazinin modern sulamaya kavuşacağını, bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 136 milyon 300 bin TL tarımsal gelir artışının sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.
Türkiye’de suyun dörtte üçünün sulamada kullanılmakta olduğu, bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih edildiği belirtildi. Bu bakımdan suyu depolamak, inşa edilen sulama tesisleriyle tarım arazilerine ulaştırmak ve bu süreçte su kayıplarını minimum seviyeye indirmenin önem taşıdığı ifade edildi. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını anlatan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları ve üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden olduğunu kaydetti. Yıldız, bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor olduğunu, diğer taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlediğini ifade etti. Bu kapsamda çalışmalara devam ettiklerinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Bugün münbit topraklara sahip Hatay ilimize yeni bir müjde veriyoruz. Reyhanlı Barajı Sulaması 2. Kısım işinin sözleşmesini imzaladık. Hatay ilimize hayırlı olsun” dedi.
176 bin 950 dekar tarım arazisini sulayacak olan Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı işinin 9 Kasım'da tarihinde sözleşmesi imzalandığını 19 Kasım'da ise iş yeri teslimi ve işe başlamanın gerçekleştiğini açıklayan Yıldız, Reyhanlı ilçesinde 176 bin 950 dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacağını, bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 136 milyon 300 bin TL tarımsal gelir artışının sağlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı