Türkiye (Son Dakika) Rezidans ve Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın

Rezidans ve Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın

Paylaş
Rezidans ve Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın

İstanbul Bağcılar'da inşaat halindeki 28 katlı Batışehir Premium Rezidans'ın en üst katında ve Manisa Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde iki büyük yangın çıktı

Rezidans yangınının izolasyon malzemelerinden kaynaklandığı öğrenildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Bağcılar'da inşaat halindeki 28 katlı Batışehir Premium Rezidans'ın en üst katında çıkan yangın yaklaşık yarım saat sonra kontrol altına alındı. Avrupa'nın en büyük karma inşaat projesi olarak adlandırılan, TEM Otoyolu'na cepheli Batışehir Premuim Rezidans'ın en üst katında saat 15.45 sıralarında yangın çıktı. İzolasyon malzemesinden kaynaklandığı belirtilen yangına müdahale etmek için olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. İşçiler de kovalarla alevlerin üzerine su attılar. Yangının büyüme ihtimaline karşı uçak ve söndürme helikopteri istendi. Alevler, yaklaşık 30 dakika sonra kendiliğinden söndü. Söndürme helikopteri de yangın söndükten kısa süre sonra olay yerine ulaştı. Ancak müdahaleye gerek kalmadığı için geri döndü. Binadaki soğutma çalışmaları sürüyor.

SANAYİ BÖLGESİNDE YANGIN

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) geri dönüşüm firmasının açık deposunda plastik maddelerin tutuşması nedeniyle yangın çıktı. Yangın sebebiyle OSB’nin üzerini siyah dumanlar kaplarken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 2,5 saat süren çalışmanın ardından yangını söndürdü. Yangında yaralanan ve can kaybı olmadı.



OSB’nin 3'üncü kısmında Başaranlar Demir Çelik İnşaat Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret A.Ş.'ye ait açık deponun sağ kısmında plastik maddelerin tutuşması sonucu yangın çıktı. OSB yetkililerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmalarına başladı. Plastik maddelerden çıkan aşırı siyah duman Saruhanlı yönüne doğru hareket ederek gökyüzünü kapladı. Yangında can kaybı yaşanmazken, maddi kayıpla ilgili henüz bir tespit yapılamadığı bildirildi. İtfaiye ekipleri 2,5 saat süren çalışmalar sonucunda ancak yangını söndürebildi. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Yılmaz, yangının nasıl çıktığının henüz tespit edilemediğini söyledi. Yangının çıktığı yerin bölgenin en büyük hurdalık deposu olduğunu dile getiren Yılmaz, söndürme ve soğutma çalışmasının beraber devam ettiğini aktardı. İzmir itfaiyesinden de destek geldiğini dile getiren Yılmaz, uzun süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındığını bildirdi. Can kaybının yanı sıra yaralananın olmadığını açıklayan Yılmaz, yangının çevre için bir risk oluşturmadığını ifade etti.

Cihan

Haberin Devamı