Spor Rıdvan Dilmen'in Galatasaray Fenerbahçe derbisi yorumu

Rıdvan Dilmen'in Galatasaray Fenerbahçe derbisi yorumu

Paylaş
Rıdvan Dilmen'in Galatasaray Fenerbahçe derbisi yorumu

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray - Fenerbahçe derbisiyle ilgili kritik yorumlarda bulundu...

Süper Lig'de 26. haftada ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisi bu akşam oynanacak. Sabah Gazetesi yazarı Rıdvan Dilmen derbiyle ilgili yorumlarda bulundu. Fenerbahçe'nin mutlaka kazanması gerektiğini ifade eden Dilmen, olası bir yenilgide Beşiktaş'ın şampiyonluk şansının %80 olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Rıdvan Dilmen, derbi maçla ilgili şu yorumlarda bulundu:

Oyuncuların üstünde baskı mutlaka olacak, olmaması mümkün değil. Fenerbahçeli oyuncular zaten Bursaspor maçından önce bile Beşiktaş'ı önde görüyordu. Fenerbahçelilere deseler ki "Maç berabere bitecek", tenezzül edip gitmezler. İstemezler çünkü, beraberlik artık yetmiyor. Kazanmaya gidecekler ve bu da oyun stratejilerini, gidişatını değiştirecektir. Maç golsüz giderken ya da gerideyken farklı stratejileri olacak. Fenerbahçe, şampiyon olmak istiyorsa yüzde 100 kazanmalı. Başka şansı yok. Fenerbahçe kazanamazsa Beşiktaş yüzde 80'leri görür...

"PUAN FARKI 6'DA KALIRSA FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR HAVLU ATAR"

Fenerbahçe, Beşiktaş ile arasındaki maçı kazanmış olmasına rağmen 6 puan geride kalmış durumda. Puan farkı bugün 6'da kalırsa, Fenerbahçeli oyuncular da havluyu atarlar. Şampiyonluk yarışından kopma psikolojisi tamamen yerleşir. Bu Beşiktaş'ın puan kaybı yapmayacağı anlamına gelmez ama esas Fenerbahçe kaybetmeye başlar. Yarış kopar. Kazanırsan Sivasspor, Akhisar deplasmanları var diye hesaplara girersin, motive olursun.

Haberin Devamı

"GALATASARAY CEPHESİNDE MAÇIN TANSİYONU YÜKSEK OLACAK"

Maçın tansiyonu Galatasaray cephesinde yüksek olacaktır. Galatasaray takımında başta Selçuk ile Sneijder aşağı yukarı 3-4 haftadır bu maça hazırlanıyordu. Hatta Sneijder milli maç öncesi Gençlerbirliği deplasmanında oynamamıştı, Selçuk da Çaykur Rize maçında riske edilmemişti. Oyuncular taraftarın gönlünü almak için adeta bu maçı bekliyor."