Gündem Rıfat Şallıel kimdir?

Rıfat Şallıel kimdir?

Paylaş
Rıfat Şallıel kimdir?

'Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş', 'İtirazım Var' ve 'Kemancı' gibi unutulmaz eserlere imza atan ünlü besteci Rıfat Şallıel hayatını kaybetti.

Türk Müziği bir ustasını daha kaybetti. Dillere pelesenk olan birçok esere imza atan müzik piyasasında ‘Rıfat Şanlıel’ olarak da bilinen Rıfat Şallıel yaşamını yitirdi. Usta sanatçıyı tanımayanlar ise "Rıfat Şallıel kimdir?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

Haberin Devamı

RIFAT ŞALLIEL KİMDİR?

Rıfat Şallıel, piyanoyu virtüözlük derecesinde çalabilen, birçok hit esere imza atmış ve büyük yapımlarda ön sıralarda yer almış büyük müzik ustalarındandır. 1960'ların sonundan itibaren müzik dünyasında adını duyurmayı başarmıştır. 1975 yılında ‘Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş’ şarkısıyla kariyerinde zirveye oturmuştur. Takip eden yıllarda ise başta Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur olmak üzere Gönül Akkor, Müslüm Gürses, Bülent Ersoy, Kibariye ve Neşe Karaböcek gibi isimlere bestelerini vermiştir. Çok sayıda ünlü ismin albümünde ise akordiyonu, piyanosu ve viyolası ile eşlik eden Şallıel’in, Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş, İtirazım Var ve Kemancı en sevilen bestelerinden bazılarıdır.

Haberin Devamı