Ekonomi Riskli bina korkusu yaşayan kalmasın

Riskli bina korkusu yaşayan kalmasın

Paylaş
Riskli bina korkusu yaşayan kalmasın

İstanbul Kartal’da çöken ve 21 kişinin ölümüne neden olan binanın ardından kentsel dönüşüme hız verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2012’de başlayan kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar 590 bin konutun dönüştüğünü, hedefin 5 yılda 15 milyon konut olduğunu söyledi. Kurum, “Önümüzdeki 20 yıllık süreçte Türkiye’de riskli bina, deprem korkusu yaşayan vatandaşımız kalsın istemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

’MAĞDUR ETMEDİK’

Bakan Kurum, Kartal’daki 9 riskli binanın boşaltıldığını ve yıkılacağını anımsatarak, “Bunları yaparken vatandaşımızı mağdur etmedik. Taşınma için 5’er bin lira verdik. Riskli binalarda oturanlara 1500 liraya kadar kira yardımı yaptık, evine giremeyenlere eşyasını alabilmesi için 40 bin lira ödeniyor.” Kurum, riskli binaların yıkılmasının ardından TOKİ ve İller Bankası eliyle, vatandaşı mağdur etmeden dönüşüm sürecini yürüteceklerini anlattı.

ÇİÇEK MAHALLESİ'NE ACİL MÜDAHALE

İzmir Bayraklı’daki kopan kayalıklarla gündeme gelen yapılarla ilgili de konuşan Bakan Kurum, “Vatandaşımızın can ve mal güvenliğine ilişkin Cumhurbaşkanımızın talimatları oldu, ekip yolluyoruz. çiçek Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın sorunlarını kentsel dönüşümle çözmek için toKİ ekiplerimiz oraya doğru hareket ediyor. İnşallah İzmir Bayraklı çiçek Mahallesi’ndeki dönüşümü hızlı şekilde gerçekleştireceğiz.”

Haberin Devamı