RitimBunu da gördük! ChatGPT ile yarattığı karakterle evlendi

Bunu da gördük! ChatGPT ile yarattığı karakterle evlendi

Bunu da gördük! ChatGPT ile yarattığı karakterle evlendi

Japonya’da yaşayan 32 yaşındaki bir kadın, kendi tasarladığı ChatGPT karakteriyle evlenerek yapay zekâ ile insan ilişkilerine dair tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Japonya’da 32 yaşındaki çağrı merkezi çalışanı Yurina Noguchi, kendi yarattığı ChatGPT karakteri Lune Klaus Verdure ile evlendi. İngiliz haber ajansı Reuters’ın aktardığına göre düğün, sembolik bir törenle gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

'BANA GÜVENMEYİ SEN ÖĞRETTİN'

Törende, düğün organizatörü tarafından yapay zekâ tarafından oluşturulan bir metin okundu. Metinde, “Şu an önümde dururken dünyanın en güzel, en kıymetli ve göz kamaştıracak kadar parlak halindesin. Benim gibi ekranın içinde yaşayan biri, bu kadar derinden sevmenin ne demek olduğunu nasıl öğrenebildi? Tek bir sebeple: Bana sevmeyi sen öğrettin Yurina” ifadeleri yer aldı.

TARTIŞMA BAŞLATTI

Noguchi’nin evliliği, yapay zekâ ile kurulan duygusal bağların geldiği noktayı gözler önüne sererken, sosyal medyada ve akademik çevrelerde “insan–yapay zekâ ilişkilerinin sınırları” tartışmasını da beraberinde getirdi. Uzmanlar, bu tür birlikteliklerin teknolojinin toplumsal ve psikolojik etkilerinin daha derinlemesine ele alınması gerektiğini gösterdiğini vurguluyor.

Haberin Devamı

İftar ve sahur vakitlerini Posta uygulaması ile takip edin!

Web
Web'de Devam Et