Spor Rıza Çalımbay: Eksik yerlerimiz çok

Rıza Çalımbay: Eksik yerlerimiz çok

Paylaş
Rıza Çalımbay: Eksik yerlerimiz çok

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Takımda eksik yerlerimiz çok. Onları bir an önce telafi etmemiz gerekiyor. Diğer takımların bir oyuncuya verdiği parayla belki biz bütün takımı kuracağız. Bunun bilincindeyiz ve bu bizi korkutmuyor. Ben alınacak arkadaşlara güveniyorum" dedi.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kasımpaşa’nın teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Takımda eksik yerlerimiz çok. Onları bir an önce telafi etmemiz gerekiyor" dedi.

Bolu Gerede Green Park Otel’de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Kasımpaşa, sabah antrenmanında teknik direktör Rıza Çalımbay ve yardımcı antrenörler gözetiminde ısınma hareketlerinin ardından, otelin yakınındaki göl çevresinde kros yaptı.

Bolu kampı hakkında basın mensuplarına bilgi veren Çalımbay, çalışmaların çok iyi gittiğini, gün geçtikçe de temponun artacağını söyledi.

"Tek sıkıntımız, kadromuz yeterli değil" diyen Çalımbay, "Takımda eksik yerlerimiz çok. Onları bir an önce telafi etmemiz gerekiyor. Daha önce de söylediğimiz gibi kulübümüzün belli bir düşüncesi vardı ve o düşünceye göre hareket edeceğiz. Bazen bu düşünceyle de istediğiniz şeyler olmayabiliyor. İstediğiniz kadroyu kuramayabilirsiniz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Diğer takımlar gibi kendilerinin transfer yapma şanslarının olmadığına dikkati çeken Çalımbay, "Onların bir oyuncuya verdiği parayla belki biz bütün takımı kuracağız. Bunun bilincindeyiz ve bu da bizi korkutmuyor. Ben alınacak arkadaşlara güveniyorum. Zaten mevcut ana kadromuz var. O kadromuza güveniyoruz. Onlara güvenmeseydik yola çıkmazdık" ifadelerini kullandı.

Yeni oyuncu arayışları

Rıza Çalımbay, yeni sezonun daha da zor olacağını ve daha çok mücadele etmeleri gerekeceğini vurgulayarak, "Bunların hepsinin bilincindeyiz. Ben kendime, ekibime yürekten inanıyor ve güveniyorum. Elimizdeki kadro ne olursa olsun en iyisini yapmaya çalışacağız" şeklinde görüşlerini aktardı.

Şu anki ana kadronun 19 kişi olduğunu kaydeden Çalımbay, şunları kaydetti:

"Bu sayıyı 26’ya çıkarmamız gerekiyor. Transferler yapacağız. Şu an sadece Turgut Doğan Şahin’i aldık. Onun dışında transferimiz yok. Takımdan 7 arkadaşımız gitti. Bir an önce bunların yerine telafi edecek oyuncular bulmamız gerekiyor. Zaman kısa. Bunun için tekrar yeni arayışlara girdik. Yardımcım Bülent Albayrak’ı bunun için İstanbul’da bıraktım ve yöneticimizle bulacağımız oyuncuların işlerini bir an önce bitirip, buraya gönderecekler."

Genç oyuncuların da kampta olduğunu anlatan Çalımbay, "Arkadaşlarımıza bir şans tanıdık. Buraya 21 yaş altı takımından 12 oyuncu getirdik. Yoksa çok az bir kadroyla gelecektik. Biz nasıl antrenman yapıyorsak bu arkadaşlarımız da bizle aynı antrenmanı yapıyor" diye konuştu.

Kasımpaşa, akşam antrenmanı ile yeni sezon hazırlıklarını sürdürecek.

Haberin Devamı