Rize Rize'de, Bahçeşehir Koleji'nden kıyı temizliği etkinliği

Rize'de, Bahçeşehir Koleji'nden kıyı temizliği etkinliği

Paylaş
Rize'de, Bahçeşehir Koleji'nden kıyı temizliği etkinliği

Rize'de, Bahçeşehir Koleji'nden kıyı temizliği etkinliği

RİZE, (DHA) - RİZE'de, anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi ile eğitim öğretim faaliyeti yürüten Bahçeşehir Koleji, ‘Tek Evimiz Dünya’ sloganı ile kıyı temizliği hareketi başlattı. Rize'de idareci, öğretmen ve öğrenciler ile gönüllüler sahil parkında kıyı temizliği yaptı.

“Bahçeşehir Koleji Evine Sahip Çıkıyor, Tek Evimiz Dünya” sloganı ile bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelindeki 60 kampüsünden toplam 14 bin 500 öğrenci, veli, öğretmen ve çalışan ile kıyılardaki kirli atıkları topladı. Rize Bahçeşehir Koleji idareci, öğretmen ve öğrencileri ile gönüllüler sahil parkı alanında kıyı temizliği yaptı. Bahçeşehir Koleji heyeti, kıyılardan plastik şişe, izmarit, kağıt, teneke gibi birçok atığı topladı. Toplanan atıklar, belediye temizlik ekiplerine teslim edildi. Rize'de gerçekleştirilen çöp toplama etkinliği vatandaşlardan da destek gördü.

Rize Bahçeşehir Koleji Kurucusu Aziz Sonkaya, Bahçeşehir Kolejinin öğrencilerine insan olmanın en önemli unsurları arasında doğa ve çevre temizliği olduğunu aşıladığını belirterek "Bizim görevimiz gelecek nesillere bu bilinci en iyi şekilde aktarmak, yalnızca teoride değil pratikte de onlara bunu yaşatarak öğretmenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle de sosyal sorumluluk olarak en fazla önemsediklerimiz arasında kıyı temizliği geliyor” dedi.

Haberin Devamı