Rize Rize'de kadın muhtar adayının mücadelesi

Rize'de kadın muhtar adayının mücadelesi

Paylaş
Rize'de kadın muhtar adayının mücadelesi

Rize'de kadın muhtar adayının mücadelesi

Arzu ERBAŞ/RİZE(DHA) - RİZE’de yaşayan Sabriye Yeşilbaş Ertan (42), 2008 yılında tanıştığı hastane koridorlarından umutla çıktı. Kalp ameliyatından sonra kansere yakalanan Sabriye Yeşilbaş Ertan hastalıklarına inat insanlara umut oluyor. Kendini yardıma muhtaç çocuklara adayan Ertan, şimdide çocuklara yardımı daha hızlı ulaştırmak için oturduğu mahallenin muhtarlığına aday oldu.

Rize’de 17 yıl bir şirkette yöneticilik yapan Sabriye Yeşilbaş Ertan, yaşam mücadelesi ile herkese örnek oluyor. Yöneticiliği bıraktıktan sonra bir kafeterya açan ve burada yardıma muhtaç bayanlara iş imkanı sağlayan Ertan, ilk çocuğunun doğumunun ardından ortaya çıkan kalp problemi yüzünden hastane koridorları ile tanıştı. 2008 yılında doğuştan ASD hastası olduğunu ve kalbinde 2 buçuk santim delik olduğunu öğrenen Sabriye Ertan geçirdiği Transkatater ile ASD kapaması ameliyatından 1yıl sonra tam sağlığına kavuşmuşken kanser hastası olduğu öğrendi. Omurilikte nükseden Ependimom Grade 2 türündeki kanseri ilk duyduğunda dünyası başına yıkılan 2 çocuk annesi kadın, ilk şokun ardından hızla kendini toplayarak yüzde 50 yürüme şansı ile girdiği ameliyattan ayakları zarar görmeden çıktı.

Hastanede yaşadığı ve umudunun kırıldığı bu zorlu süreçte yaşadığı bir anının kendini hızla toparlamasına ve hayata umutla sarılmasına vesile olduğunu belirten Sabriye Yeşilbaş Ertan, "İlk kansere yakalandığımı öğrendiğimde önce çok üzüldüm tabiki. Ancak sonra onkoloji servisine gittiğimde yaşadığım bir olay benim hayata tutunmama vesile oldu. Ben ağlarken bir bayan geldi, oda ağlıyordu ve bana ‘sakın ağlama’ dedi. ‘Ben 4’üncü evre meme kanseriyim, benim oğlum bağırsak kanseri, Ankara’da ameliyat olacak ve ben orada değilim’ dediğinde kendimi topladım ve beterin beteri olabileceğini düşünerek hayata sımsıkı sarıldım. Hastaneden çıktığım gibi kendimi mağdur çocuklara adadım” dedi.

Yardım bekleyen insanlara resmi kanallardan daha kolay ve hızlı ulaşmak için mücadelesine farklı bir yol çizmek istediğini ifade eden Sabriye Yeşilbaş Ertan "Oturduğum Gülbahar Mahallesi’nde muhtarlığa aday oldum. Yardım bekleyenlere ulaşmak ve onlara yardım etmek için bu yola girdim. Ben insanlara özellikle de benim gibi hastalıklarla uğraşan insanlara sesleniyorum. Lütfen pes etmeyin, hiçbir şekilde hastalık insanı yıkmaz, mücadele edin” diye konuştu.

Haberin Devamı