Gündem Rize’de şiddetli yağmur nedeniyle tarım arazilerini ve bir evi su bastı

Rize’de şiddetli yağmur nedeniyle tarım arazilerini ve bir evi su bastı

Paylaş
Rize’de şiddetli yağmur nedeniyle tarım arazilerini ve bir evi su bastı

Rize’de sabah saatlerinde başlayarak şehri etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle 1 evi su basarken, tarım arazileri sular altında kaldı

Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış Rize Merkez’e Bağlı Azaklıhoca köyünde etkisini gösterdi. Yaşadıkları anları anlatan Musa Demirci "Sabah 4’de tuvalete kalktım, baktım ki içeriyi su basmış. O saatten beri evi temizliyorum, laminatlarım da gitti. Elimizde battaniye yorgan ne bulduysak onlarla kapı girişlerini tıkadık. Çekçek ve leğenlerle suları dışarıya atmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

''MAĞDURİYETİ GİDERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

Mahalle sakinlerinden Musa Demirci’nin kendisini arayarak evini su bastığını ve yardım istediğini dile getiren Köy Muhtarı Ali Usta ise "Daha önceleri eskiden burada yaşayanlar yağmur suları için kanal yapmış ve dereye akıtmışlar. Zamanla bu kanallar çürüdüler ve çürüdükçe bu kez evin içerisine su bastı. Bizde özel idareden yardım istedik sağ olsun geldiler. Şimdi buradaki mağduriyeti gidermek için çalışıyoruz" dedi.

''MAHALLEMİZ ŞU ANDA BATAK HALİNDE''

Aynı köyün biraz daha aşağısında bulunan Kutlular mevkiinde ise bir çay bahçesi sular altında kaldı. Ortalama yarım metrelik çay bahçelerinin üzerine çıkan su seviyesi bahçede göl oluşturdu. Bölge halkından Harun Kutlu her yağmur yağdığında aynı sıkıntıyı yaşadıklarını, yetkilerin bölgeyi incelediklerini fakat henüz faaliyete geçmediklerini dile getirerek "5-6 yıldır bu bölge ile uğraşıyoruz.

Haberin Devamı

DSİ’den geldiler, AFAD’dan geldiler alt yapıyı incelediler. ‘Buranın altından büyük bir nehir geçiyor, onu bilseniz bu mahallede kimse oturmaz’ dediler. Yapılan hiçbir şey yok sadece geldiler, baktılar ve gittiler. Birkaç kez aradım yapacağız, edeceğiz dediler. Mahallemiz şu anda batak halinde" şeklinde konuştu.

RİZE (İHA)