Türkiye (Son Dakika) Bakan Soylu, Rize'deki sel felaketinde son durumu açıkladı

Bakan Soylu, Rize'deki sel felaketinde son durumu açıkladı

Paylaş
Bakan Soylu, Rize'deki sel felaketinde son durumu açıkladı

Rize'de akşam saatlerinde etkisini artıran şiddetli yağışın ardından sel felaketi meydana geldi. Çayeli ilçesi Madenli beldesinde kayıp bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Öte yandan yaralı olarak kurtulan 82 yaşındaki kadın da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öte yandan İçişleri Bakanı Soylu, 2 yaralının hastanede tedavi olduğunu ve durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, selden yaralı olarak kurtarılan 82 yaşındaki Havva Tüysüz'ün müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Tepe yaptığı açıklamada, Tüysüz'ün dün gece geç saatlerde yaralı olarak çıkarıldığı Çayeli ilçesi Köprübaşı köyünde yapılan ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını hatırlattı.

Yaralıya hastanede her türlü müdahalenin yapıldığına belirten Tepe, "Olay yerinde kalbi durmuş ve ekiplerimizi ilk müdahalenin ardından kalbini çalıştırmıştı. Ardından hastaneye kaldırılmıştı. Maalesef yaralı olarak hastaneye getirilen 82 yaşındaki teyzemiz hayatını kaybetti." dedi.

Havva Tüysüz'ün ölümüyle selde hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi.

Madenli beldesi Yeni Mahalle'de Ali Uzun'dan haber alınamaması üzerine AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AKUT ekipleri çalışma başlatmış, ekipler Uzun'un cesedini evinin yakınındaki bölgeden toprak altından çıkarmıştı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize'deki sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

Hakikaten bölgede son zamanlarda en yoğun yağış olarak değerlendirilebilir. Geçen hafta Trabzon'da olmuştu, 60-65 kilogram yağmıştı. Oysa bu hafta burada yağan yağmurun miktarı 262-263 kilogram. Hasar tespit çalışmalarını başlattık.

Ulaşıma kapalı olan, can kaybı mal kaybı tespit etmediğimiz 6 köyümüz var. Onlara da ulaşma konusunda tüm ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Tedbirler aynı ölçüde alındı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın net talimatı var. Yardımlar temin edilecek, elden gelen tüm gayret ortaya konulacak.

İki ayrı vadide gerçekleşti. Bunların büyük bir bölümünde ıslah çalışmaları tamamlanmış. Bir bölümünde devam ediyor.

An itibarıyla hastanede 2 kişi var. Onlar da taburcu edilecekler. Beklentimiz o yönde.