Siyaset Rize'ye vali dayanmıyor!
Paylaş
Rize'ye vali dayanmıyor!

AK Parti iktidarı döneminde Başbakan Erdoğan'ın ili Rize'de 6'ncı kez vali değişti

Başbakan Erdoğan son kararname ile valilik görevine atanan isimleri kabul ederek başarı diledi. Heyette Erdoğan’ın doğum yeri Rize’nin yeni valisi (eski Çorum Valisi) Nurullah Çakır da yer aldı. Çakır ile birlikte, 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Rize’de, 6’ncı kez vali değişikliğine gidildi.

AK Parti hükümetlerinin göreve geldiği dönemde Rize Valisi olan Bülent Karaçöl bir yıl sonra görevden alınmış ve yerine Enver Salihoğlu atanmıştı. Salihoğlu, 2003-2006 yılları arasındaki bu görevinin ardından, Gümüşhane Valisi oldu. Bir süre sonra da merkeze alındı.

Daha sonra göreve Kasım Esen atandı. Esen de iki yıl sonra merkez valisi oldu. Ardından Zekeriya Şarbak Rize Valiliği görevine getirildi. Şarbak görevde bir yıl kalabildi. Rize’nin 5. valisi ise Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu oldu. Hacımüftüoğlu da bir süre sonra İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na atandı ve valilik yine boşaldı.

Son kararname ile bu göreve Çorum Valisi Nurullah Çakır getirildi. Çakır daha önce Kastamonu ve Karabük’te de görev yapmıştı.

Haberin Devamı