Eğitim - Kariyer 'Robotlar meslekleri elimizden alacak'

'Robotlar meslekleri elimizden alacak'

Paylaş
'Robotlar meslekleri elimizden alacak'

T-Bootcamp etkinliğine katılan IPFC Online Kurucusu ve CEO’su Pierre Pinna, robotların önümüzdeki 5 yıl içinde pek çok mesleği insanlardan devralacağını söyledi

T-Bootcamp Uluslararası Teknoloji Etkinliği Yaşar Üniversitesi Minerva Kuluçka Merkezi ve teknoloji platformu oluşturma kuruluşu WBCONS-HD işbirliğiyle gerçekleşti. İzmir’de Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Pierre Pinna önümüzdeki 5 yılın senaryosunu çizdi.

Robotlar yakında aramızda

Niteliksiz işlerde çalışan kişiler için önümüzdeki yılların ekonomik açıdan daha da zor geçeceğine değinen Pinna “Çok yüksek yetenek gerektiren meslekler bize kalacak. Yakında çalışma mekanlarımızı robotlarla paylaşacağız. Bu nedenle robotlarla işbirliği içinde olabilmek için genç insanları eğitmemiz gerekiyor. Özellikle gençlerin makine öğrenimi, derin öğrenme ve veri analitiği konularında eğitimli olmaları gerekiyor” dedi.

Yok olacak meslekler

Teknoloji ve İnsan Kolejleri Kurucusu Zeynep Dereli de yakın gelecekte yok olacak mesleklere dikkat çekti. Dereli, “Dünyada 1.7 milyar iş gücü gidiyor, yerine 1.9 milyar yeni iş gücü geliyor. Bu 1.9 milyar iş yeni yetkinlikler gerektiriyor. Bu yeni düzen muhasebe elemanlarının sigorta sektöründe çalışanların, hukuki basit sözleşmeler konusunda hizmet verenlerin ve call center merkezlerinde çalışanların işlerini bitirecek” dedi.

Haberin Devamı