İzmir Roketler şampiyonluk için fırlatılacak

Roketler şampiyonluk için fırlatılacak

Paylaş
Roketler şampiyonluk için fırlatılacak

Roketler şampiyonluk için fırlatılacak

ÖĞRENCİLERİN bilime ilgisini arttırmak ve teknoloji üretme konusunda kendilerini geliştirmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Teknofest Roket Yarışması'nın finalinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden (İEÜ) iki takım şampiyonluk mücadelesi verecek.

Türkiye genelindeki üniversitelerden toplam 571 takımın başvurduğu yarışmada, son 30'a kalmayı başaran Atlas ve Nebula isimli takımlar, birinciliği İzmir'e getirmeye çalışacak. İzmir Ekonomili öğrenciler, yaklaşık 8 aylık çalışma sonucunda, alüminyum ve kompozit malzeme kullanarak hazırladıkları roketleri, 3 bin metre irtifaya fırlatmaya çalışacak. Öğrenciler, roketin içindeki faydalı yükü (uydu benzeri bir yapı) de yeryüzüne güvenli bir şekilde indirmek için mücadele edecek. Roket atışları, 4-10 Eylül tarihleri arasında Tuz Gölü'nde yapılacak. İlk 3'e girmeyi başaran takımlar ise, 17-22 Eylül arasındaki Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ödüllerini alacak. Birinci takım 50 bin lira, ikinci takım 40 bin lira, üçüncü takım ise 30 bin liranın sahibi olacak.

'ÇOK İYİ HAZIRLANDIK'

Atlas takımının lideri, Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencisi Abdülkadir Kılıç, yarışmaya çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek, "Üniversitemizde mühendislik okuyan dört arkadaşımızla birlikte Atlas ismini verdiğimiz takımı kurduk. Takım olarak, farklı alanlarda teknolojik çalışmalar gerçekleştiren bir oluşumuz. Günümüz dünyasında gerçekleşen teknolojik gelişmelere uyum sağlamak ve bu konuda yapılan çalışmalara katkı vermek misyonuyla hareket ediyoruz. Roket yarışması için de çok iyi hazırlandık. Başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

'EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALACAĞIZ'

Nebula takımının lideri, Fizik Bölümü öğrencisi Ahsen Sağcan ise, "Geçtiğimiz sene arkadaşlarımızla birlikte İEÜ Fizik Kulübü'nü kurduk. Kulüp olarak asıl amacımız, teknolojik çalışmalara yoğunlaşmak ve arkadaşlarımızı da bu çalışmalara teşvik etmekti. Bu amaç doğrultusunda, Roket Yarışması'na da titizlikle hazırlandık. Toplam 10 kişilik takımımızdaki herkes, ders aralarında ve hafta sonlarında bile roketin hayata geçirilmesi için uğraştı. Sonunda da bu aşamaya geldik. Emeklerimizin karşılığını alarak, yarışmada başarılı bir atış gerçekleştireceğiz ve dereceye gireceğiz" diye konuştu.

TOPLAM 14 ÖĞRENCİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Atlas ve Nebula isimli takımlarda, toplam 14 öğrenci yer alıyor. Atlas takımında; Abdülkadir Kılıç, Anıl Can Ateş, Halil Yaman ve İlke Kobanç bulunuyor. Nebula takımı ise, Ahsen Sağcan, Levent Altınada, Nida Ocak, Buse Ay, Beyzanur Kalaycı, Atıl Kan, Aytuğ Han, Nezahat Sivaslı, Zeynep Betül Kaya ve Dilara Vefa Ayyıldız'dan oluşuyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı