Spor Roma ve Shaktar çeyrek final için

Roma ve Shaktar çeyrek final için

Paylaş
Roma ve Shaktar çeyrek final için

Roma ile Shakhtar Donetsk, 16 Şubat Çarşamba günü Avrupa Şampiyonrlar Ligi 2. tur ilk maçında karşı karşıya gelecek

İtalya’da oynanacak maçta Roma, hem ikinci maç için avantaj elde etmeye çalışacak, hem de istikrarsız gidişatını bir çizgiye oturtmaya çalışacak.

Evinde oynadığı son 12 uluslararası maçın 10’undan galip ayrılan Roma, Serie A’daki son 3 maçından ise sadece bir puan çıkartabildi.

ROMA İÇİN 'NEFES' ŞANSI

Ligde bir maç eksiğiyle lider Milan’ın 13 puan gerisinde, 8. sırada bulunan Roma’da teknik direktör Claudio Ranieri, üzerindeki baskıdan ve taraftar protestolarından kurtulmak için Donetsk maçını bir fırsat olarak görüyor.

DONETSK'İN DEZAVANTAJI MAÇ YAPMAMASI

Donetsk için ise en büyük sorun, lige verilen ara nedeniyle bir süredir maç yapmamasından kaynaklanıyor.

8 Aralık’tan bu yana resmi maç oynamayan Ukrayna ekibinde teknik direktör Mircea Lucescu, sakat olan Vasyl Kobin ile Olexandr Kucher’i yarınki maçta oynatamayacak.

Brezilyalı orta saha oyuncusu Fernandinho’nun iyileştiği, ancak tam olarak hazır hale gelmemesi nedeniyle Lucescu tarafından tercih edilmeyeceği belirtiliyor.

Ranieri ile Lucescu, kariyerlerinde 4 ayrı takımla Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden 6 teknik direktör arasında yer alıyor. Donetsk, Şampiyonlar Ligi’ndeki son 8 maçın 7’sinden galip ayrıldı.
Roma ile Donetsk tarihlerinde 2 kez karşılaştı ve taraflar bu maçlarda birer galibiyet aldı. İki maçta Roma 4, Donetsk 1 gol atabildi.

MUHTEMEL 11'LER

Roma: Julio Sergio - Marco Cassetti, Juan, Philippe Mexes, John Arne Riise - Simplicio, Daniele De Rossi, Simone Perrotta - Jeremy Menez - Francesco Totti, Marco Borriello

Shakhtar Donetsk: Andriy Pyatov - Darijo Srna, Dmytro Chygrynskiy, Yaroslav Rakitskiy, Razvan Rat - Olekiy Gai, Alex Teixeira - Douglas Costa, Jadson, Willian - Luiz Adriano.

Haberin Devamı